Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie, 2009

Chiftelute la cuptor

Ingrediente:
1 kg pulpe de pui dezosate 2 cepe (150 g)2 morcovi (150 g)1 legătură  mărar1 legătură  pătrunjel3 cartofi fierți (250 g, cântăriți după fierbere)5 căței  de usturoi2 oua2 lgţ  sare1 lgţ  pipersusan alb și negru (opțional) Legumele spălate și curățate le-am mărunțit în robot. La fel am procedat și cu carnea. Am fiert cartofii, i-am zdrobit și i-am amestecat cu toate ingredientele în afară de susan. Am format chiftele rotunde (o parte din ele le-am dat prin susan, o parte le-am lăsat simple) și le-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Am pus tava la cuptor la 170 grade Celsius. După 30 de minute am întors chiftelele pe partea cealaltă și le-am mai lăsat încă  30 de minute la cuptor.

Stelute

Ingrediente pentru aluat:
260 gr faina (eu am pus 330 gr fiindca era prea moale aluatul)170 gr unt100 gr zahar pudra2 galbenusuri1 lingurita scortisoara1/2 lamaiesare Ingrediente pentru glazura:
1 albus150-200 gr zahar15 ml zeama de lamaie Am frecat untul cu zaharul, am adaugat scortisoara, coaja si zeama de la jumatatea de lamaie. Am adaugat apoi faina in ploaie, un praf de sare si galbenusurile. Am framantat bine aluatul, l-am invelit in folie alimentara si l-am lasat in frigider pana ziua urmatoare.





L-am intins si am decupat stelute cu forma. Am asezat stelutele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor 10-15 minute la foc mic.



Le-am lasat sa se raceasca timp in care am pregatit glazura. Am batut albusul cu furculita, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am pus totul la baine marie pana s-a s-a ingrosat compozitia. Am uns fiecare steluta cu glazura si le-am lasat sa se usuce.



Reteta este din revista "bucataria de azi" .

Craciun 2009

Vreau sa va spun ca sunt mandra de ce am pregatit pentru masa de Craciun fiindca e primul an in care pregatesc totul singura (pana anul acesta nu stiam sa gatesc mare lucru). Dupa ce am terminat de gatit mi-am dat seama ca am cam exagerat, deoarece nu imi incapea mancarea in frigider. Gustari: ardei, castraveti, toba (cumparata), branza cu mucegai, chiftele de pui la cuptor , cateva feluri de cascaval Salata de boeufpe care nu am apucat sa o fotografiez intreaga Piftie
Ciorba de fasole boabe cu afumatura Mamaliga cu smantana, branza de burduf si carnatiSnitele de vitel cu garnitura de cartofiDulciuri: braduti, stelute, inimioare, cuburi cu lamaie, bulgari de ciocolata si bomboane belgiene de ciocolata Multe fructe: portocale, banane, kiwi, mere, sweetie, smochine, gutui Vin rosu, suc de portocale, de mere si de cirese, ciocolata calda

Sarbatori fericite!

Va urez tuturor un Craciun fericit, multa sanatate, liniste si fericire. Sa va aduca mosul tot ce va doriti. LA MULTI ANI!

Dovlecei pane

Ingrediente:
2 dovlecei (550 gr)2 oua4 linguri fainasarepiperulei Am spalat dovleceii, i-am curatat de coaja si i-am taiat felii. Am presarat peste ei putina sare si i-am lasat asa vreo 10 minute, dupa care i-am sters de zeama care si-au lasat-o. Am batut ouale cu putina sare si piper si am adugat faina amestecand bine. Am trecut fecare felie de dovlecel prin amestecul de ou, le-am pus intr-o tigaie in ulei incins si le-am prajit pe ambele parti.



Am scos dovleceii pe hartie absorbanta ca sa scap de surplusul de ulei. I-am servit cu mujdei de usturoi.
Au iesit foarte buni.

Fursecuri din albusuri

Ingrediente pentru 40 de fursecuri:
2 albusuri80 gr unt80 gr zahar pudra80 gr faina1 lingurita rom
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Intre timp am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul si romul, am mai mixat putin sa se amestece. Cand s-a racit untul, l-am adaugat in compozitia de albusuri si am mixat cateva secunde. In aceasta compozitie am incorporat faina cernuta folosind o lingura de lemn.
Am luat cu lingurita din compozitie si am asezat fursecurile in tava unsa cu unt. Le-am copt 12 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. O parte din fursecuri le-am uns cu putina dulceata de zmeura.




Bruschete cu rosii si busuioc

Avem nevoie de:
2 felii de pâine 1 căţel de usturoi1 roşie mai mare (150 gr)1 linguriţă busuioc proaspăt/uscatpuţin ulei de măsline presat la rece  sare Am pus feliile de pâine în prăjitor, le-am scos şi le-am frecat cu căţelul de usturoi tăiat în două. Am spălat roşia, am tăiat-o mărunt şi am amestecat-o cu sarea, uleiul şi busuiocul tocat mărunt dacă este proaspăt. Am turnat această compoziţie peste feliile de pâine. Rapid, nu-i aşa? şi bun, dar pentru asta nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt, încercaţi şi vă veţi convinge.

Omletă cu ciuperci

Ingrediente:
6 ouă250 gr ciuperci35 gr unt (25+10)caşcavalsare Am pus 25 gr unt într-o tigaie mare şi am pus-o pe foc mic. Când s-a topit untul am adăugat ciupercile  tăiate felii, am acoperit tigaia cu capac. Dupa 5 minute am luat capacul şi am lăsat tigaia pe foc până s-a evaporat tot lichidul, amestecând periodic.
Am adăugat restul de unt (10 gr), ouăle bătute cu puţină sare şi am prăjit omleta pe ambele părţi. Imediat ce am oprit focul, am ras deasupra omletei puţin caşcaval.