Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie, 2010

Chiftelute din morcovi

Ingrediente:
700 gr morcovi2 linguri gris1 pahar cu lapte2 linguri unt1 ousarepesmetulei Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoare. Se pun intr-o oala impreuna cu untul si laptele si se fierb inabusit. Cand se moaie bine se adauga grisul si se amesteca. Se opreste focul, se lasa amestecul sa se raceasca si se adauga oul batut impreuna cu putina sare. Se formeaza chiftele, se dau prin pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei incins.



Reteta am printat-o mai demult de pe net dar nu mai stiu exact de unde. Sunt foarte bune.

Pilaf de orez

Ingrediente:
280 gr orez2 morcovi1 ceapa1 ardei gras1 frunza de dafin2 linguri pasta de rosii1 lingurita sofran2 linguri ulei1350 ml apasarepiper Am pus orezul intr-o strecuratoare , l-am spalat bine si l-am lasat sa se scurga. Morcovii i-am dat pe razatoare, ceapa si ardeiul le-am taiat marunt. Am incins uleiul intr-o oala, am adaugat ceapa si morcovii si am lasat cateva minute sa se caleasca. Am pus apoi orezul, apa, frunza de dafin si pasta de rosii. Am lasat sa fiarba acoperit 12 min dupa care am adaugat ardeiul, sofranul, sare si piper dupa gust. Am mai lasat sa fiarba cam 14 minute.

Prajitura cu spuma de cocos

Ingrediente blat:
150 gr margarina ( am pus unt)150 gr zahar pudra1 praf de copt1 lingura de smantana ( nu am pus)2 linguri cacao300 gr faina1 ou Se amesteca bine toate ingredientele si se imparte aluatul obtinut in doua. Se intinde o parte din aluat in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (26 cm diametru), apoi se adauga spuma de cocos si deasupra cealalta parte de aluat. Se da tava la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute ( eu am incercat cu scobitoarea sa vad daca e gata).

Ingrediente spuma de cocos:
6 albusuri250 gr zahar ( am pus doar 200 gr )200 gr nuca de cocos Se bat albusurile cu zaharul pana se intaresc si apoi se amesteca cu nuca de cocos.

Ingrediente crema:
6 galbenusuri2-3 linguri faina300 ml lapte1 plic zahar vanilat250 gr margarina ( am pus unt)250 gr zahar pudra ( eu am folosit doar 200 gr) Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, se toarna treptat laptele, faina, zaharul vanilat si se pune totul la baine marie amestecand pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca, apoi …