Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie, 2010

Ziua internationala a hranei crude

Pe 10.10.2010 se sarbatoreste ziua internationala raw vegan. Pentru prima data aceasta se va sarbatori si in Romania, concomitent in mai multe localitati. Eu voi incerca sa organizez o intalnire gen potluck in Brasov. In ce consta aceasta intalnire: fiecare participant aduce ceva gatit fara foc care sa ajunga pentru mai multe persoane, ne cunoastem, stam de vorba, facem schimb de cunostinte in domeniu, facem poze. Daca sunt persoane interesate de asta, le rog sa-mi lase un comentariu pe blog sau pe http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/ramona.chivereanu.
Tot pe 10 octombrie se va organiza la Bucuresti un targ dedicat acestei sarbatori, mai multe detalii gasiti aici.

Prajitura cu prune si cereale

Ieri aveam pofta de ceva bun si cum aveam o sacosa de prune de la tara m-am gandit sa fac ceva cu ele. Asa am incropit aceasta prajitura care mie imi place mult. Nu e o prajitura dulce, e chiar un pic acrisoara.
Ingrediente:
14 prune40 gr fulgi de grau40 gr fulgi de orz40 gr fulgi de ovaz50 gr fulgi de cocos Am spalat prunele, le-am scos samburii si le-am maruntit in robot. Le-am amestecat bine cu fulgii si am pus compozitia intr-o tava cu pereti detasabili de diametrul de 25 cm. Am presat putin compozitia si apoi am decorat cu struguri si felii de prune. Am pus tava la frigider pentru cel putin o ora inaninte de servire.



Spaghete cu usturoi si pasta de rosii

200 gr spaghete6 catei de usturoi3 linguri ulei de masline5 linguri pasta de rosii1 lingurita busuioc uscatpiper proaspat macinat Am pus spaghetele la fiert in apa cu putina sare; cand au fost gata le-am clatit cu apa rece si am scurs apa. Am calit usturoiul taiat marunt in ulei incins, apoi am adaugat pasta de rosii, busuiocul si piperul, am acoperit tigaia cu capac si am lasat sa fiarba cca. 10 minute amestecand periodic. Am pus spaghatele in farfurii si deasupra am adaugat sosul.