Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie, 2012

Magiun de prune

De ceva vreme evit cat se poate zaharul. Cum imi place foarte mult gemul, am vrut sa fac fara zahar, adica magiun. A iesit foarte bun, ma astepam sa iasa mai acrisor, dar e dulce (depinde si de soiul de prune si de cat de coapte sunt). Cum am facut: am spalat bine prunele, le-am lasat sa se scurga de apa, le-am scos samburii si le-am pus la fiert la foc mic intr-o oala cu fundul mai gros( ideal ar fi un tuci, dar eu nu am avut). Am amestecat periodic, la inceput mai rar si apoi din ce in ce mai des. Am fiert prunele 7-8 ore. Am citit undeva pe net cum iti dai seama daca gemul e firt: pui o lingura in oala, in picioare si daca sta perfect verticala atunci e facut. L-am turnat fierbinte in borcane, am pus capacele si l-am depozitat in beci.