Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iulie, 2014

Supă cremă de ciuperci

25 g unt2 cepe 2 căţei usturoi 1 kg ciuperci champignoncâteva frunze de cimbru1 lgţ sare1 lgţ piper măcinat1 l apă1 lgţ nucşoară măcinată500 g smântână pentru gătit Am pus untul într-o oală mai mare şi am călit în el, ceapa şi usturoiul.  Am adăugat, ciupercile feliate, apa, sarea, piperul şi cimbrul. Am acoperit oala cu capac şi am lăsat-o pe foc până s-au fiert ingredientele. Am luat oala de pe foc, am mai stat puţin să se mai răcească, apoi am adăugat nucşoara şi am pasat bine supa cu blenderul vertical. Am adăugat smântâna şi am pus din nou oala pe foc cât să mai dea un clocot
În loc de crutoane eu am folosit ciuperci pleurotus prăjite adăugate în supă în momentul servirii. Este delicioasă.

Cartofi noi cu cimbru şi usturoi

1 kg cartofi noi 25 ml ulei de măsline5 căţei mari de usturoi1 lg de cimbru măcinat1/2 lgţ sare  Am curăţat cartofii de coajă, i-am spălat bine, i-am tăiat în două pe lungime şi i-am aşezat într-o tavă de yena într-un singur strat. Se pot coace şi cu tot cu coajă, am făcut şi varianta aceasta, asta dacă nu aveţi chef de curăţat. Usturoiul pisat l-am amestecat într-un castron cu restul ingredientelor şi am turnat totul peste cartofi. Am pus tava la cuptor pentru o oră la 200 grade Celsius.
Sunt delicioşi, se pot savura ca atare sau drept garnitură la felul principal.