Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august, 2014

Curry de legume

Pentru prima dată am mâncat curry la restaurantul indian Taj Mahal din Brașov și am fost foare încântată. E unul dintre restaurantele mele preferate căci au multe preparate vegetariene, porţiile sunt mari, preţurile ok, au terasă foarte frumoasă, personal drăguţ. Sper că v-am convins să le faceţi o vizită şi să încercaţi din preparatele lor. Pentru că mi-a plăcut atât de mult, am vrut să fac şi eu acasă. M-am documentat și am observat că în mai toate rețetele este inclusă călirea ori a legumelor, ori a condimentelor. Eu  mă feresc să  mai prăjesc sau să călesc mâncarea, așa că am adaptat rețeta la preferintele mele. Aceasta e varianta mea de curry, o variantă mai light: 1 kg  legume spălate, curăţate şi tăiate2 roşii50 ml apă1/2 lgţ chilli iute 1 lgţ sare1/2 lgţ turmeric 1 lgţ garam masala1/2 lgţ coriandru măcinat400 ml lapte de cocos1 lgţ  amidon de porumb
Legumele  folosite variază de fiecare dată în funcţie de pofte, de sezon si de ce am prin casă. Folosesc morcovi, dovlecei, ciupe…

Păstăi la cuptor

Am primit de la una din prietenele mele cam 1 kg de fasole verde din grădina ei. M-am tot gândit ce să fac cu ea, voiam o reţetă uşoară şi gustoasă. Aveam roşii luate din piaţă, usturoi care nu-mi lipseşte din bucătărie şi mi-a venit ideea să le combin, rezultatul a fost pe masură, un preparat delicios şi sănătos. 500 gr fasole păstăi2 roşii mărişoare3 căţei de usturoi sare Fasolea se spală bine, se aruncă capetele şi se rupe fiecare păstaie în două-trei bucăţi. Se pune pe foc o oală cu apă şi sare şi când începe să clocotească se adaugă păstăile. Se fierb 12-15 minute după care se pun într-o strecurătoare sub jet de apă rece şi se scurg bine. Roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul pisat şi fasolea se pun într-o tavă de yena la cuptor la 200 grade Celsius pentru 40  minute.