Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie, 2015

Ciulama de pipote şi inimi

500 g inimi şi pipote1 ceapă1 morcov1 bucată mică de ţelină50 g unt2 lg ulei1 lg amidon alimentar/făină1 polonic din zeama în care au fiert organele100 ml smântână pentru gătit sarepiper alb
Pipotele şi inimile se spală, se taie felii, se pun la fiert într-o oală cu apă, sare, ceapa, morcovul şi ţelina. Într-o tigaie mai mare se adaugă untul şi uleiul, apoi amidonul sau făina, se căleşte puţin, se stinge cu zeama în care au fiert pipotele şi inimile, se adaugă organele fierte, smântâna, sare şi piper, se mai lasă puţin pe foc, timp în care se amestecă. Zeama şi legumele nu se aruncă, eu le-am pus în blender şi le-am transformat în supă cremă.