Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august, 2016

Vegan sushi rolls

Anul trecut am ajuns pentru prima dată într-un restaurant japonez și în meniul bogat am găsit și ceva vegetarian. Nu mai știu cum se numea exact preparatul, dar mi-a plăcut, erau niște sushi rolls cu legume și cremă de brânză. Cred că la fel aș fi ales și pe vremea când mâncam carne, nu cred că aș fi încercat cu pește crud.  După acea experiență mi-am zis că trebuie să  încerc și eu să fac. Prima încercare a fost un eșec total, am folosit orez normal care nu se lipea deloc pe alge, m-am chinuit să rulez, să tai, mi s-au împrăștiat ingredientele :), nu am avut sos de soia și  s-a simțit  lipsa lui la gust. Dar nu am renunțat, mi-am dat seama că trebuie să cumpăr orez special pentru sushi, că fără oțet de orez, sos de soia, wasabi și ghimbir murat nu iese prea gustos, că trebuie să am răbdare și să exersez. Am mers la hypermarket și de la raionul Bucătărie asiatică am cumpărat tot ce îmi trebuie. Ingredientele nu sunt ieftine, dar se folosesc cantități  mici și vor ajunge multă vreme.

Pui, puiuți, puișori - frânturi din viața la țară

Am crescut la țară și am fost mereu înconjurată de animale. Puii de găină mi-au placut cel mai mult și îmi doream să nu mai crească, să rămână mereu mici, galbeni și pufoși.  În cea mai recentă vizită la țară am avut bucuria să găsesc curtea plină cu pui de diferite vârste. M-am dus direct în  mijlocul lor, i-am hrănit, i-am mângâiat, i-am admirat.