vineri, 17 februarie 2017

Salată ''Culoare și savoare''



Îmi plac mult salatele și mă tot joc pe această temă, încerc diverse combinații astfel încât să nu mă plicisesc, să obțin un preparat sățios și colorat. Până acum rar am pus fructe în salate, dar a început să îmi placă combinația de legume cu fructe. Această rețetă a fost gândită inițial dor cu quinoa, spanac  și nuci. În timp ce o preparam, mi-am dat seama că nu e destul de colorată, așa că am adăugat niște morcov. Apoi mi-am zis că merge ceva roșu cu verdele fain de la spanac; am oscilat între merișoare și rodie și în final am ales minunatele bobițe de rodie. Am obținut o super salată care încântă ochii, dar și papilele gustative. 

Ingrediente:
  • 100 g spanac
  • 100 g rodie
  • 50 g quinoa
  • 50 g nuci hidratate
  • 50 g morcov
  • 30 ml zeamă de lămâie/portocală
  • 10 ml ulei presat la rece
  • 1 lgț sare

Preparare:
  1. Am spălat foarte bine quinoa și am pus-o la fiert.
  2. Am spălat spanacul și l-am lăsat să se scurgă. De data aceasta am avut spanac tânăr și nu a fost nevoie să mai tai frunzele.
  3. Am curățat, spălat și dat  morcovul pe răzătoarea mică.
  4. Îmi plac și consum des nuci înmuiate, mai ales în salate. Aleg miezul de nucă, îl spăl și îl acopăr cu multă apa. Las la hidratat 24 de ore, timp în care clătesc și schimb apa de câteva ori. Puteți folosi și nuci uscate.
  5. Curăț rodia și cântăresc 100 g de bobițe care vor ajunge în salată.
  6.  Într-un castronel amest zeama de portocală cu uleiul si sarea.
  7. Când quinoa e fiartă (aproximativ 15 minute), o scurg și o las să se răceasca.
  8. Amestec toate ingredientele într-un bol mare și asta-i tot. Rezultă 2-3 porții, acum depinde de cât vă e de foame, de cât de mult mâncați la o masă. 

Dacă vă place această rețetă, puteți să o distribuiți pe rețelele de socializare. Mulțumesc!
Enjoy life!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta