Fasolea bătută se află destul de des pe mesele romănilor, în special în zilele de post. E un preparat sățios, gustos și ieftin. Mie îmi place tare mult.
Ingrediente:
- 500 gr fasole boabe
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 5 căței de usturoi
- 300 ml din apa în care a fiert fasolea
Preparare:
- Aleg fasolea de impurități și o spăl foarte bine.
- Pun fasolea într-o oală mare și o acopăr cu suficientă apă căci boabele se vor umfla. Las la înmuiat circa 12 ore.
- Arunc apa în care s-a înmuiat fasolea, clătesc, adaug altă apă și pun la fiert.
- După ce a fiert câteva clocote, arunc apa și adaug peste boabe apă încalzită separat în altă oală.
- Las oala pe foc până când fierbe bine fasolea. Când e gata, strecor boabele de fasole dar nu arunc apa în care au fiert, o păstrez într-un bol.
- După ce s-a mai răcit puțin fasolea, adaug peste ea sarea, uleiul, usturoiul pisat și am pasat totul cu blenderul de mână. Am adăugat treptat din zeama pusă deoparte, până am obținut consistența dorită.
O consum fie simplă, fie cu ceapă călită și pastă de tomate. Evit prăjelile, dar în acest caz fasolea e mai bună cu ceapă deasupra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Mă interesează părerea ta.