- 10 kg gogosari
- 1 kg zahar
- 1 l otet
- 1 cana sare grunjoasa
Se aleg gogosari care nu sunt crapati sau loviti. Se spala, se taie in 4 sau in mai multe bucati , depinde de marime si se curata de seminte si cotoare. Se amesteca sarea cu zaharul. Intr-un vas mai mare se aseaza un strat de ardei cu partea interioara in sus, un strat din amestecul de zahar si sare, iar un strat de ardei, ultimul strat sa fie din zahar si sare.
Se lasa 24 de ore sa isi lase zeama. Apoi se aseaza ardeii in borcane. Zeama rezultata se amesteca cu otetul si se toarna peste ardei . Se inchid bine borcanele cu capac si se depoziteaza in beci.
Eu am facut jumatate de portie si mi-au iesit 2 borcanele de 720 ml si unul de 3 litri.
otetul se pune fiert sau nefiert?
RăspundețiȘtergereAm pus otetul nefiert.
RăspundețiȘtergerein sfarsit o reteta la care nu se fierbe otetul......cat am cautat.....
RăspundețiȘtergereeste super reteta,o facea si bunica mea.gustosssssssssss
RăspundețiȘtergere