Înainte să inventez această reţetă, nu făceam prea des ardei umpluţi. Vara aceasta mi-a venit ideea să îi umplu cu quinoa, dar când m-am apucat de gătit, punga de mei era chiar lângă cea de quinoa, aşa că am zis să fac o combinaţie între cele două. În ultima vreme am repetat destul de des această reţetă pentru că e foarte gustoasă, săţioasă, se face uşor.
Ingrediente:
- 150 g quinoa
- 150 g mei
- 100 g morcov
- 500 g roşii sau 250 g pastă de tomate amestecată cu 250 ml apă
- 1 ceapă
- 1 cătel usturoi
- frunze de pătrunjel
- 2 frunze dafin
- 1 lgţ cimbru
- 1 lgţ sare
- 1 lgţ piper
- 1 lg ulei de măsline
- 8-10 ardei gogoşari/graşi
Am mixat în blender roşiile, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, cimbrul, foile de dafin, sarea şi piperul. Am turnat această compoziţie într-un castron mare, am adăugat quinoa, meiul, morcovul ras mărunt şi am amestecat bine.
Am spălat ardeii, am tăiat cu grijă capacele, i-am curăţat de seminţe şi i-am umplut cu amestecul de mai sus. Am pus ardeii într-o tavă de yena şi i-am băgat la cuptor, la 180 g Celsius, timp de o oră.
Bună ziua ! Interesanta rețeta ! Deci...nu se pune la înmuiat meiul și nici nu se fierbe ? Amestecat direct cu legumele și pus la cuptor ?
RăspundețiȘtergere