Treceți la conținutul principal

Negresa

sursa: carte de bucate

Blat: 100 gr ciocolata, 75 gr faina, 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 125 gr unt, 75 gr nuci, 1 lingurita drojdie pulbere, 1/2 lingurita sare.
Glazura: 80 gr ciocolata, 2 linguri zahar, 10 gr unt, miezul de la 15 nuci.

Se topeste ciocolata intr-o craticioara, pe baia de abur, apoi se ia de pe foc si se integreaza untul, zaharul, zaharul vanilat, amestecand pana se omogenizeaza. Se incorporeaza ouale, apoi se toarna faina in ploaie, se adauga drojdia, sarea si nucile taie bucati ( eu le-am inlocuit cu nuca de cocos).


Se omogenizeaza totul bine, se toarna compozitia in tava si se coace 40 min in cuptorul incalzit in prealabil.


Se prepara intre timp glazura: se topeste ciocolata impreuna cu untul si zaharul intr-o craticioara pe baie de abur si se toarna peste prajitura scoasa din cuptor.


Se aseaza jumatati de miez de nuca la intervale regulate si se taie prajitura, dupa ce s-a racit, in asa fel incat fiecare bucata sa fie ornata cu miez de nuca.






Comentarii

  1. o alta prajitura f buna:)

    RăspundețiȘtergere
  2. ESTE PRAJITURA DIN TINERETILE MELE, FIIND PRIMA MEA PRAJITURA DIN VIATA MEA CU CARE AM VRUT SA IMPRESIONEZ PE PRIMUL MEU IUBIT [16 ANI]DAR CARE AM ARSO FFF TARE DAR NU A FOST NIMIC ASA AM MANCAT-O.SUCCES FARA SA O ARZI ..................

    RăspundețiȘtergere
  3. nu arata chiar asa bn dar cred ca este buna .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.