Treceți la conținutul principal

Prajitura cu mousse de capsuni


sursa:Teo

Pentru blat avem nevoie de 200 gr biscuiti, 150 gr unt, 2 esente de vanilie.
Biscuitii se piseaza cu ciocanul de snitele si se amesteca cu untul topit si esenta de vanilie.


Amestecul rezultat se pune intr-o tava cu peretii detasabili (26 cm diametru) si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Se pune tava la frigider.

Pentru crema avem nevoie de 400 gr capsuni, 1 pliculet gelatina, 6 linguri de zahar, 200 ml frisca.
Capsunile se spala, se taie in bucati mici si se pun la fiert pentru cateva minute impreuna cu zaharul.



Se iau de pe foc si se dau prin blender.





Gelatina se inmoaie in 30 ml apa si se topeste pe baie de aburi. Frisca se bate spuma si se amesteca cu pireul de capsuni rece si cu gelatina calduta. Se adauga peste biscuiti, se tine la rece o ora si se orneaza cu ciocolata rasa si capsuni date prin ciocolata topita. Eu am tinut-o in frigider pana a doaua zi.


Frisca este facuta de mine. Cand am vazut ce contine frisca din comert am zis ca de acum incolo o prepar eu. Am folosit 200 gr smantana super cremoasa de la Danone, desi ar fi trebuit una mult mai grasa (minim 30%), dar nu am gasit. Am batut smantana cu mixerul la viteza mica. Cand a inceput sa se intareasca am adaugat 1 plic de zahar vanilat, putin zahar pudra si 1 plic de intaritor pentru frisca si am mai mixat 2-3 minute. Nu a iesit foarte tare ca cea din comert dar e foarte gustoasa asa. Probabil daca mai mixam se mai intarea dar mi-a fost teama sa nu o stric.





Comentarii

  1. Dar daca ai sti si smantana Danone ce contine!!!!Ma bine faceai frisca din lapte adevarat,tinut o noapte la frigider,si a doua zi luai smantana pe care o bateai bine pana se facea frisca.Oricum felicitari,prajitura e super!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dorina,de cat lapte as fi avut nevoie sa obtin 200 ml smantana?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.