Treceți la conținutul principal

Prajitura Fanta



sursa: Edith
E o prajitura tare gustoasa si racoroasa, numai buna pe caldurile astea. A avut mare succesc, asa ca o s-o mai pregatesc si alte dati.


Blat: 6 oua, 100 ml ulei, 6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 4 linguri faina, 1 plic praf de copt.
Am batut galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat treptat uleiul si am mixat. Am adaugat faina, cacaoa si praful de copt si am amestecat bine. Albusurile batute spuma le-am incorporat usor in compozitia cu galbenusuri. Am pus aluatul in tava si am copt la foc potrivit.

Crema: 500 gr branza dulce de vaci, 200 gr unt, 150 gr zahar, esenta de vanilie.
Am frecat untul cu zaharul, apoi am adaugat branza si esenta de vanilie si am mixat bine. Crema am intins-o peste blatul racit si am tinut-o la frigider pana am preparat glazura.

Glazura: 2 plicuri de budinca de vanilie, 850 ml Fanta, 5 linguri de zahar.
Eu am inlocuit Fanta cu Timbark de portocale rosii. Am preparat budinca conform instructiunilor de pe plic inlocuind laptele cu suc. Am pus glazura calduta peste crema si am tinut prajitura la frigider 2 ore inainte de a fi taiata.


Comentarii

  1. E buna buna, am mancat pana s-a umplut stomacu si tot as mai fi mancat. Recomand!

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu la fel, Dragos:D

    RăspundețiȘtergere
  3. cristina danila28 iulie 2009 la 12:59

    eu n-am gustat...da' imi lasa gura apa... astept sa gust si eu...:P

    RăspundețiȘtergere
  4. ti-a iesit foarte bine,si eu o fac ,am vazut intr-o revista facuta din doua culori de jeleu,sub forma tablei de sah ,nu sti cat mi-am macinat creeri da tot nu-mi imaginez cum o realizat-o

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.