Treceți la conținutul principal

Tort cu 2 creme

sursa de inspiratie Mihaela

De curand a fost ziua surioarei mele si m-am gandit sa-i fac o surpriza pregatindu-i un tort mare si bun. Colegele de camera au fost foarte incantate. Sa va arat cum a iesit:


Si o poza cu mine si sarbatorita:


Am folosit blat din comert care are 3 straturi.
Crema 1: Se fierb la foc mic pana se ingroasa 100 gr nuci macinate(le-am inlocuit cu nuca de cocos), 100 gr unt, 200 ml lapte, 2 linguri zahar, 1 lingura faina, 3 linguri esenta de rom.
Crema 2:Se fierb 200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura cacao, 2 linguri zahar, 100 gr unt, 1 lingura faina. Apoi se adauga 100 gr stafide care au stat 10-15 min in esenta de rom si se amesteca bine.

Blaturile le-am insiropat cu compot de visine. Peste primul blat am pus un strat din crema 1, peste al doilea blat crema 2, si peste al treilea blat din nou crema 1. Am ornat cu frisca, kiwi si toping de ciocolata.

Comentarii

  1. si cand ma gandesc ca ma pacalisei ca-mi faci o prajitura de post...si m-am trezit cu ditamai bunatatea de tort...si a propos...nici macar nu s-a observat ca a fost pt prima data cand ai facut un tort...ne-am lins pe degete eu si colegele mele...Felicitari;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc si ma bucur ca v-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super tare tortul..am facut aseara pt sotul meu ..a-39-a primavara..am avut un succes...MULTUMESCCC!!!Diana

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.