Treceți la conținutul principal

Paella

Am gasit aici o reteta de paella valenciana. Am zis sa incerc sa vad ce iese, dar am modificat putin reteta. O sa o postez exact asa cum am pregatit-o eu.



Ingrediente folosite: 400 gr pulpe de pui dezosate fara piele, 225 gr orez, 1 lingurita boia iute, 1 pliculet sofran, 125 ml suc de rosii, 200 gr fasole verde congelata, 2 catei usturoi, sare , piper, ulei de masline, 600 ml apa.

Orezul se spala si se acopere cu apa. Carnea de pui spalata si taiata fasii se prajeste in ulei de masline, intr-o tigaie mai lata. Se adauga boiaua de ardei iute, sucul de rosii, usturoiul tait marunt si fasolea verde. Se adauga apoi 500 ml apa, sofranul, sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mediu. Dupa cateva minute se adauga orezul scurs si 100 ml apa. Se tine pe foc pana fierb toate ingredientele.Trebuie avut grija sa nu se lipeasca orezul de tigaie.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.