Treceți la conținutul principal

Rulada "Ochi de elefant"


Sursa: Mihaela

Ingrediente: 300 gr biscuiti, 200 ml apa, 200 gr zahar, 3 linguri cacao, 6 linguri nuca de cocos, 125 gr unt, 5 linguri zahar pudra, 3 banane.

Biscuitii se sfarama. Se face un sirop din 200 gr zahar si 200 ml apa, care se adauga peste biscuiti. Se mai pun 3 linguri cacao si 3 linguri nuca de cocos. Se amesteca bine. Compozitia rezultata se intinde pe un celofan ( eu am folosit hartie de copt).
Se pregateste crema: se freaca untul cu zaharul pudra si apoi se adauga 3 linguri nuca de cocos. Crema se intinde peste compozitia de biscuiti si la mijloc se aseaza bananele una in prelungirea celeilalte.


Se ruleaza, se pune la frigider pentru 2 ore, dupa care se taie felii.

Comentarii

  1. si pe asta am gustat-o de curand...buna, buna..:)

    RăspundețiȘtergere
  2. cand mai faci din asta ca tare buna a fost...

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca vreti va trimit reteta originala la prajitura LACRIMA ELEFANTULUI:
    Blat:6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri zahar 2 linguri faina , 2 linguri cacao, un varf cutit bicarbonat , se coace la foc potrivit pe foaie de pergament , dupa coacere se acopera cu un prosop ud.
    Crema:200 g unt se freaca cu 6 linguri zahar , 200 g nuca , se opareste cu 6 linguri lapte fiert, se amesteca ingredientele si se pune la rece, dupa ce se raceste foaia si crema, se intinde crema peste foaie se aseaza pe mijloc 3 banane cap la cap si se ruleaza
    Glazura:150g zahar cu 3 linguri apa se pun la fiert la foc mic pana se topeste zaharul, se pun 3 linguri cacao, 70 g unt la ultimul clocot , dupa ce s-a racit putin se toarna peste rulada. Deasupra se orneaza cu fulgi de ciocolata alba.
    POFTA BUNA!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu o fac dupa reteta lui anonim si tot lacrima de elefant i spune

    RăspundețiȘtergere
  5. ce faina ii prajitura asta
    o sa fac si io

    RăspundețiȘtergere
  6. eu stiam reteta cu nuca zdrobita in locul nucii de cocos din blatul maro , iar in blatul alb se adauga zeama de la o lamaie- ceea ce face ca gustul acrisor sa completeze gustul dulce- va asigur ca e o combinatie super)

    RăspundețiȘtergere
  7. stiam aceeasi reteta si chiar in seara asta o prepar...o reteta simpla,o prajitura buna...

    RăspundețiȘtergere
  8. stiam de reteta asta dar k 5oua ,5linguri faina 5linguri de zahar si se coace la cuptor
    Raspundeti

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.