Treceți la conținutul principal

Prajitura ''Capriciul femeii''


5 oua, 200 gr unt, 15 linguri nuca macinata, 250 gr zahar pudra (eu am folosit doar 200), esenta de vanilie, esenta de rom, 1 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie, faina cca. 330 gr.

Se freaca untul cu 6 linguri de zahar pudra pana se face spuma. Se adauga esenta de rom si de vanilie, galbenusurile unul cate unul, bicarbonatul stins, faina pana se obtine o coca moale.
Aluatul obtinut se intinde in tava unsa cu unt sau peste hartie de copt. Se unge aluatul cu sirop si peste, se adauga albusurile batute cu restul de zahar si amestecate cu nuca. Se coace la foc mic 30 de minute.

Comentarii

  1. Hmmmm,foarte bine arata..am papat si eu prajiturica din asta cand eram in tara,facea bunica mea,mama tatalui,:))...mi-aduce aminte de copilarie,:))
    Te pup si spor la bucatarit!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. capriciul femeii...data viitoare sa-mi dai si mie sa gust:P...are dreptate Mirela ,arata f bine..

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar arata FOARRRTTTEE BINE. Ma tot intreb de ce ii zice 'capriciul femeii'...? Suna misogin...ma intreb daca nu cumva e vreo reteta inventata de un barbat...:D...

    RăspundețiȘtergere
  4. DA..ASA RETETA SA FACA UN BARBAT .......DE ZIUA IUBITEI LUI ,CARE BINENTELES ............

    RăspundețiȘtergere
  5. Si pe deasupra e si foarte usor de facut chiar si pentru un barbat :) si arata foarte bine. am sa o incerc .....

    RăspundețiȘtergere
  6. Soamne cat de apetisanta poate fi.Imi ploua in gura.In Tag.Mures se face prajitura Capriciu Femeiesc cu spuma de capsuni si foietaj.O muresanca.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.