Treceți la conținutul principal

Pulpa de vita in sos de rosii

Ingrediente: 1 kg pulpa de vita, 1 ceapa mare, 1 ardei gras, 2 morcovi, 250 gr rosii in bulion, 2 catei de usturoi,2 foi de dafin, piper boabe, sare.

Carnea spalata si taiata bucati se pune la fiert in apa (fara sare )si se ia spuma din cand in cand. Se adauga 2 foi de dafin si 7-8 boabe de piper. Cand carnea e fiarta se strecoara si se pastreaza supa in care a fiert, iar piperul si foile de dafin se arunca. Ceapa, rosiile si ardeiul se toaca marunt, iar morcovii se dau pe razatoarea mica.
Intr-o oala se incinge putin ulei si se calesc rosiile, morcovii si ardeiul si apoi se adauga carnea fiarta. Se mai lasa putin pe foc amestecand mereu si apoi se toarna supa de carne cat sa acopere ingredientele, si rosiile maruntite. Se tine pe foc pana ce fierb toate legumele si la sfarsit se adauga usturoiul taiat marunt si sare dupa gust. Noi am mancat-o cu piure de cartofi.
M-am inspirat dintr-o reteta de pe gustos.ro.

Comentarii