Treceți la conținutul principal

Varza cu costita la cuptor

1 varza mai mare cam de 1,5 kg, 1 ceapa , 1 ardei gras, 2 morcovi, 2 foi de dafin, 3 rosii, sare, piper, 1 legatura marar, costita afumata

Am gatit varza intr-un vas de ceramica care se tine inainte de folosire 20 de minute in apa rece.
Intre timp varza se curata de foile de la suprafata, se spala si se taie fideluta. Se pune intr-un castron mare si se amesteca bine cu sare. Se adauga ceapa, ardeiul si morcovii taiati marunt, 2 foi de dafin , sare , piper si se amesteca bine.



Se toarna totul in vasul ceramic, se acopera cu capac si se pune la cuptor la foc mic, crescand temperatura treptat. Nu e nevoie sa adaugam apa sau grasime deoarece mancarea se face in sucul propriu. Dupa o ora se adauga rosiile tocate marunt si costita taiata bucati. Se mai lasa la cuptor inca o ora si 10 minute si cand se scoate din cuptor se adauga marar taiat marunt.




Comentarii