Treceți la conținutul principal

Dovlecei gratinati


Ingrediente:
  • 4 dovlecei
  • 2 oua
  • 1-2 linguri pesmet
  • 40 gr unt plus cateva feliute subtiri
  • 40 gr faina
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 legatua patrunjel tocat
  • 1 legatura busuioc tocat (eu am pus busuioc uscat)
  • putin lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • ulei de masline pt uns
Dovleceiii se spala, se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina apa, sare si usturoi. Se tin pe foc cca. 20 de minute pana se obtine un piure. Peste piureul de dovlecei se adauga piper si verdeata taiata marunt. Separat, intr-un alt vas se incinge untul, se adauga faina si laptele. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, se adauga nucsoara si sare. Se amesteca cu piureul de dovlecei si cu ouale batute. Se unge o forma de gratin cu ulei si se toarna compozitia. Se presara deasupra pesmet si feliute de unt. Se coace 30 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
sursa: www.condimenteweb.ro

Comentarii