Treceți la conținutul principal

Chiftelute cu sos de marar


Ingrediente pentru chiftele:
  • 700 gr piept de pui dezosat
  • 1 cartof
  • 5 catei de usturoi
  • 1 felie de paine muiata in lapte
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pentru prajit
Ingrediente pentru sosul de marar:
  • 3 pahare smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 pahar lapte
  • 1 legatura mare de marar
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat fasii. Am curatat de coaja cartoful si usturoiul. Painea am inmuiat-o in lapte. Am dat prin masina de tocat carne cartoful, usturoiul si carnea. Intr-un bol am amestecat carnea, cartoful, usturoiul, painea muiata, ouale, sare si piper dupa gust. Din acest amestec am format chiftele pe carea le-am trecut prin faina si le-am aplatizat putin cu mana. Am pus uleiul la incins in tigaie si am prajit chiftelele pe ambele parti la foc mic.
Am pus faina intr-un tuci, am adaugat incet laptele amestecand mereu sa nu faca cocoloase. Am adaugat smantana si mararaul tocat marunt. Am pus tuciul pe foc si am lasat sa fiarba putin mestecand sa nu se prinda.



Am turnat sosul si chiftelele intr-o tava de yena si am bagat la cuptor pentru 10 minute.

Comentarii

  1. Gustoase cu o textura lejera, cat de multe ar fi tot par putine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ramonica, felicitari pentru inscrierea in concursul "Hapi hap iti face pofta!" de pe bucataras. In curind o sa-ti fac o surpriza :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.