Mie imi plac foarte mult ciupercile murate, dar cui nu-i plac. Anul asta m-am gandit sa pregatesc si eu, dar cum e prima dat cand fac, am zis sa incerc o cantitate mica, de test. Daca o sa tina peste iarna si o sa-mi placa, o sa fac in cantitati mari. O sa va anunt cum o sa fie dupa degustare. Daca stiti alte retete va rog, scrieti-mi.
Am folosit:
- 1, 1 kg ciuperci Champignon ( am cautat Pleurotus dar nu am gasit)
- 250 ml otet
- 400 ml apa
- 1 lingura sare pentru muraturi
- 5 catei de usturoi
- 6 boabe de piper
- 2 foi de dafin
Am spalat ciupercile, le-am curatat de codite si le-am fiert 10 minute in apa cu putina sare. Le-am lasat apoi sa se scurga si le-am asezat in borcane. Printre ciuperci am pus usturoi taiat rondele. Am pus intr-o oala otetul, apa, sarea, piperul si foile de dafin si le-am fiert cateva minute. Am turnat amestecul fierbinte in borcane. Am lasat se sa raceasca si apoi am pus capacele.
30.11.2009
Am desfacut un borcan cu ciuperci. Sunt un picut cam acre (data viitoare o sa pun mai putin otet), dar foarte bune.
30.11.2009
Am desfacut un borcan cu ciuperci. Sunt un picut cam acre (data viitoare o sa pun mai putin otet), dar foarte bune.
Foarte bune trebuie sa fie ! La mine pe blog te aşteaptă doua premii ;) Weekend fain !
RăspundețiȘtergereMultumesc din suflet Ala. Weekend placut si tie.
RăspundețiȘtergeresuper....cea mai de treaba reteta ..felicitari
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru reteta; nu prea pune lumea champinioane dar eu am mancat si sunt cele mai bune
RăspundețiȘtergereAsa e, dar sunt bune si champignon si sunt mult mai usor de gasit.
ȘtergereMultumesc pt reteta,nemaipomenite.Am gasit pleurotus.
RăspundețiȘtergereRamona draga, din pricina acestor ciuperci murate am dat eu de blogul tau! Eu cautam o reteta de ciuperci marinate. Se gasesc si in comert (eu locuiesc in Canada) insa doream ceva "de casa". Am si facut pana la urma o portie, poate te intereseaza: 1 pahar ulei, 1 pahar suc de lamaie (eu nu ma prea impac cu otetul), 3-5 catei de usturoi taiati, o lingurita de busuioc uscat, 1/2 lingurita sare. In aceasta solutie se marineaza peste noapte 400-500g ciuperci feliate (imp este ca ciupercile sa fie scufundate in marinata). Se poate amesteca ocazional in ele. Dupa 10 ore poti sa papi niste ciupercute delicioase.
RăspundețiȘtergereMultumsesc Daniela. Si eu fac ciuperci marinate in ulei, sos de soia si usturoi sau zeama de lamaie in loc de sos de soia; ies foarte bune.
RăspundețiȘtergereData viitoare incearca sa mai adaugi niste crengute de cimbru, niste felii de morcov, niste boabe de mustar, si cel mai important, cateva bucati de hrean. Eventual un ardei iute din ala mic, subtire si mortal de iute la fiecare borcan.
RăspundețiȘtergeredoresc o reteta de ciuperci creasta cocosului murate , dar nu gasesc nicaieri.daca stie cineva , va rog sa-mi spune-ti si mie...multumesc...
RăspundețiȘtergereI like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here
RăspundețiȘtergerefrequently. I'm quite sure I will learn many new stuff right here!
Best of luck for the next!
my blog post ... dermarose Review
"codite"? De unde? Ciupercile au picioruse, nu codite (doar nu sunt cirese si nu cresc in copaci), stie si fie-mea de 4 ani, ca a invatat asta la gradinita.
RăspundețiȘtergerepicioruse, codite - eu folosesc ambii termeni
Ștergere