miercuri, 14 octombrie 2009

Ciuperci murate


Noua ne plac foarte mult ciupercile murate, dar cui nu-i plac. Anul asta m-am gandit sa pregatesc si eu, dar cum e prima dat cand fac, am zis sa incerc o cantitate mica, de test. Daca o sa tina peste iarna si o sa ne placa o sa fac in cantitati mari. O sa va anunt cum o sa fie cand le degustam. Daca stiti alte retete va rog, scrieti-mi.
Am folosit:
  • 1, 1 kg ciuperci Champignon ( am cautat Pleurotus dar nu am gasit)
  • 250 ml otet
  • 400 ml apa
  • 1 lingura sare pentru muraturi
  • 5 catei de usturoi
  • 6 boabe de piper
  • 2 foi de dafin


Am spalat ciupercile, le-am curatat de codite si le-am fiert 10 minute in apa cu putina sare. Le-am lasat apoi sa se scurga si le-am asezat in borcane. Printre ciuperci am pus usturoi taiat rondele. Am pus intr-o oala otetul, apa, sarea, piperul si foile de dafin si le-am fiert cateva minute. Am turnat amestecul fierbinte in borcane. Am lasat se sa raceasca si apoi am pus capacele.

30.11.2009
Am desfacut un borcan cu ciuperci. Sunt un picut cam acre (data viitoare o sa pun mai putin otet), dar foarte bune.

9 comentarii:

  1. Foarte bune trebuie sa fie ! La mine pe blog te aşteaptă doua premii ;) Weekend fain !

    RăspundeţiȘtergere
  2. Multumesc din suflet Ala. Weekend placut si tie.

    RăspundeţiȘtergere
  3. super....cea mai de treaba reteta ..felicitari

    RăspundeţiȘtergere
  4. multumesc pentru reteta; nu prea pune lumea champinioane dar eu am mancat si sunt cele mai bune

    RăspundeţiȘtergere
  5. Multumesc pt reteta,nemaipomenite.Am gasit pleurotus.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Ramona draga, din pricina acestor ciuperci murate am dat eu de blogul tau! Eu cautam o reteta de ciuperci marinate. Se gasesc si in comert (eu locuiesc in Canada) insa doream ceva "de casa". Am si facut pana la urma o portie, poate te intereseaza: 1 pahar ulei, 1 pahar suc de lamaie (eu nu ma prea impac cu otetul), 3-5 catei de usturoi taiati, o lingurita de busuioc uscat, 1/2 lingurita sare. In aceasta solutie se marineaza peste noapte 400-500g ciuperci feliate (imp este ca ciupercile sa fie scufundate in marinata). Se poate amesteca ocazional in ele. Dupa 10 ore poti sa papi niste ciupercute delicioase.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Multumsesc Daniela. Si eu fac ciuperci marinate in ulei, sos de soia si usturoi sau zeama de lamaie in loc de sos de soia; ies foarte bune.

    RăspundeţiȘtergere
  8. Data viitoare incearca sa mai adaugi niste crengute de cimbru, niste felii de morcov, niste boabe de mustar, si cel mai important, cateva bucati de hrean. Eventual un ardei iute din ala mic, subtire si mortal de iute la fiecare borcan.

    RăspundeţiȘtergere
  9. doresc o reteta de ciuperci creasta cocosului murate , dar nu gasesc nicaieri.daca stie cineva , va rog sa-mi spune-ti si mie...multumesc...

    RăspundeţiȘtergere