vineri, 23 octombrie 2009

Gogonele murate


  • 20 kg gogonele
  • 3 bucati de telina (radacina cu frunze cu tot)
  • 1 bucata mare hrean (cca. 250 gr)
  • 1 varza rosie
  • 20 l apa
  • 40 linguri de sare grunjoasa
  • 1 l otet
Am spalat bine gogonelele. Am curatat hreanul si telina de coaja, le-am spalat si le-am taiat (bucati mari telina si fasii mici hreanul). Varza am curatat-o de frunzele uscate, am spalat-o si am taiat-o felii mari.



Varza rosie o sa dea o culoare frumosa gogonelelor. Intr-un bidon mare de plastic, am asezat un rand de gogonele, bucati de hrean, telina si varza, iar un rand de gogonele, hrean, telina,varza si tot asa pana s-a umplut bidonul.



Deasupra am pus niste scandurele inguste ca sa nu se ridice gogonelele.
Am fiert apa amestecata cu sare si otet si am turnat peste gogonele. Am inchis bidonul cu capac si l-am depozitat in beci.

Un comentariu: