Treceți la conținutul principal

Prajitura cu nuci




Ingredinte:
  • 1 farfurie adanca cu miez de nuca
  • 6 oua
  • 1 pachet unt
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr faina
  • 4 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata
Se freaca untul cu zaharul tos pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga albusurile batute spuma, nucile sfaramate, faina si cacaoa. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt (26 cm diametru). Se coace la foc potrivit .


Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul pudra. Dupa ce prajitura a prins crusta (25 min), se scoate din cuptor, se adauga galbenusurile si se mai coace aproximativ 10 minute. Se lasa sa se raceasca si se rade ciocolata deasupra, apoi se taie felii.


Reteta este din revista Bucataria pentru toti.

Comentarii

  1. Reteta aceasta eu o am sub denumirea de prajitura"delicioasa"....O fac cam de 20 de ani! E super, super gustoasa!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.