Treceți la conținutul principal

Pui marocan



Reteta este preluata de la amainbucatarie.blogspot.com.

Ingrediente:
  • 1,5 kg carne de pui (eu am pus aripioare si piept dezosat)
  • 7 morcovi
  • 2 cepe
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana caise uscate
  • 1 cana supa de pui
  • 1/4 cana pasta de tomate
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 catei de usturoi
  • ulei(cam 3 linguri)
Se curata morcovii, se spala si se taie rondele. Ceapa se curata si ea, se spala si se taie marunt. Se pune uleiul intr-o oala de teflon si se caleste ceapa si morcovii. Se adauga apoi si carnea de pui, se amesteca si se mai lasa putin pe foc. Intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se adauga in oala (ghimbirul se da pe razatoarea mica, usturoiul se taie marunt). Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba mestecand periodic.




Comentarii

  1. E bun Miha.Are un gust interesant, dulce, dar bun. Dragos a fost foarte incantat, a zis ca mai vrea. Multumesc de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este superba reteta, prima oara am mancat o treime din cantitatea specificata aici. Nu e pentru cei care cred ca mancarea inseamna grasime cu sare si paine, este ceva special.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.