Treceți la conținutul principal

Varza calita

  • 1 varza mare (2 kg)
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 250 ml ulei
  • 3 foi de dafin
  • 6-7 boabe de piper
  • 750 ml apa
  • 1 legatura marar
Am curatat varza de frunzele ofilite, am spalat-o si am taiat-o fideluta. Am pus-o intr-un castron mare si am frecat-o cu sare. Am taiat marunt ceapa si ardeii. Morcovii i-am dat pe razatoarea mare. Am pus uleiul intr-o oala de inox cu fundul dublu, cand s-a incins am adaugat ceapa, morcovii, ardeii si le-am calit putin. Am pus apoi varza, apa, foile de dafin si piperul. Dupa 10 minute de fierbere am adaugat pasta de tomate si rosiile curatate de pielita taiate marunt. Am mai lasat sa fiarba aproximativ o ora si jumatate, timp in care am amestecat periodic in oala. La sfarsit am adaugat mararul taiat marunt.
Se potriveste de minune cu mamaliguta si ardei iute.

Comentarii

  1. Chiar eram curioasa sa vad reteta. Am crezut ca e raw. Dar...Oare nu se poate face si cu ingredientele nefierte? Cred ca voi incerca...o data.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e raw, dar cred ca se poate. Blogul acesta l-am facut acum ceva vreme cand am invatat eu sa gatesc, din acest motiv sunt si retete cu foc si retete raw pe el. Am facut de curand uln alt blog pe care voi posta doar retete raw http://rawmona.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.