Treceți la conținutul principal

Chec cu ciocolata si mar



Reteta este preluata de pe blogul Anastasiei. Combinatia de mar, nuca, scortisoara si ciocolata e nemaipomenita.
Ingrediente:

  • 4 mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • cateva picaturi esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 200 gr faina
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 2 pahare nuca uscata in cuptor
Am curatat merele de coaja si le-am taiat felii. Le-am asezat intr-o tava cu diametrul 26 cm unsa cu unt.



Am presarat peste mere scortisoara amestecat cu 2 linguri zahar. Am introdus tava la cuptor la foc mediu timp de 10 minute.



Am topit ciocolata la bain marie si am amestecat-o cu untul moale. Am batut spuma ouale impreuna cu zaharul. Am adaugat esenta de vanilie, faina, ciocolata amestecata cu untul si miezul de nuca. Acest amestec l-am turnat peste mere si am bagat tava la cuptor. Am incercat cu scobitoarea sa vad daca e gata.



Dupa ce s-a racit, am taiat felii.


Comentarii

  1. Interesanta combinatia ... cred ca este tare buna ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Ramona, multe felicitari pentru pasiunea si rabdarea ta. Eu vreau sa-ti dau doua retete de prajituri care sunt usor de facut-pentru tine oricum nu este o problema:)-si foarte gustoase si anume: tiramisu si fursecuri fragede.
    Iata retetele:

    -tiramisu:
    se amesteca un galbenus de ou cu un pahar cu zahar(cu mixerul). se pune mascarpone(500gr) si apoi o cutiuta din aceea mica de hulala. le amesteci pana devine o crema tare, daca intorci castronul invers sa nu cada si o bagi la frigider. faci o cafea fara zahar tare(o cana de 200gr) in care pui un paharel de tarie, orice ai tu in casa, coniac, wisky etc. asezi piscoturile pe un rand si cu o lingura pui peste piscoturi cam jumatate de cana.pui jumatate din compozitia de crema apoi iar piscoturi, iar cafeaua care a mai ramas si ultima iar crema. o noapte sta la frigider(cam 8 ore) si a doua zi presari cacao.

    -fursecuri fragede:
    4 oua
    250 g zahar
    250 ml ulei
    450 g faina
    1 fiola esenta de vanilie
    Se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul (cca 2-3 minute)
    Apoi se adauga uleiul, putin cate putin, se pune apoi faina in ploaie (aici amestecam cu o lingura sau paleta),iar la sfarsit adaugam si fiola de vanilie.
    Se obtine o pasta care se pune cu seringa (sau cu un posh) in tava neunsa. Sau cu o lingurita daca nu detii astfel de instumente.
    Se pot face diverse forme dupa imaginatie si pricepere.
    Se coc la foc iute , la treapta 3 (170 gr) pentru cca 10 minute (sau chiar mai putin, in functie de cuptor).
    Sfat: sa va uitati destul de des la ele pentru ca se maronesc pe fund foarte repede.
    Daca le vreti cu stafide, inainte de-a le introduce la cuptor puneti pe fiecare cate 1-2-3 stafide, la alegere.
    Daca vreti cu ciocolata, atunci cand le scoateti din cuptor, inmuiati-le in ciocolata topita la bain-marie sau le ornati cu ajutorul unei pungute taiata la un colt.

    Pofta buna si astept feedback-ul tau.

    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea, multumesc pentru vorbele frumoase. Chiar sunt curioasa cum e reteta ta de tiramisu, caci pana acum am facut mai multe dar niciuna nu m-a multumit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Ramona, ma bucur foarte mult ca ti-a placut reteta mea de chec si vreau sa-mi cer scuze ca nu ti-am raspuns la intrebare referitor la dimensiunea tavei nu stiu de ce exact, dar nu s-a salvat raspunsul meu la comentariu :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.