Treceți la conținutul principal

Salată de boeuf



Cantităţile sunt în funcţie de preferinţele fiecăruia:
  • cartofi
  • morcovi
  • carne de vită 
  • gogoşari muraţi
  • castraveţi muraţi
  • 1 gălbenuş de ou
  • muştar
  • ulei
  • sare
Am pus la fiert carnea spălată. După ce am luat spuma, am adăugat morcovii şi cartofii întregi curăţaţi de coajă. Am lăsat să se răcească şi am tăiat totul cubuleţe. Am tăiat mărunt ardei şi castraveţii muraţi, i-am stors de oţet şi am amestecat totul într-un vas mare.
Am pregătit maioneza dintr-un galbenuş de ou, o lingură de muştar, sare, 2-3 cubuleţe de cartof fiert şi ulei. Cantitatea de ulei este în funcţie de câtă maioneză doriţi să faceţi. Am frecat oul, cartoful şi mustarul şi am turnat treptat uleiul mestecând cu o lingură de lemn (sau mixerul) fără oprire şi într-o singură direcţie ca să nu se taie maioneza.
Am adăugat maioneza peste ingredientele de mai sus ( dar nu toată, am oprit puţină pentru ornat), sare după gust şi am amestecat bine.
Am aşezat salata pe platou, am întins maioneza pusă deoparte şi am decorat cu ardei şi măsline.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.