Treceți la conținutul principal

Pilaf de orez



Ingrediente:
  • 280 gr orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 frunza de dafin
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita sofran
  • 2 linguri ulei
  • 1350 ml apa
  • sare
  • piper
Am pus orezul intr-o strecuratoare , l-am spalat bine si l-am lasat sa se scurga. Morcovii i-am dat pe razatoare, ceapa si ardeiul le-am taiat marunt. Am incins uleiul intr-o oala, am adaugat ceapa si morcovii si am lasat cateva minute sa se caleasca. Am pus apoi orezul, apa, frunza de dafin si pasta de rosii. Am lasat sa fiarba acoperit 12 min dupa care am adaugat ardeiul, sofranul, sare si piper dupa gust. Am mai lasat sa fiarba cam 14 minute.

Comentarii