Ingrediente blat:
- 4 oua
- 1/2 cana zahar
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
- 8 linguri faina
- 2 plicuri budinca de vanilie (eu am pus budinca cu aroma de caramel)
- 6 linguri zahar
- 800 ml lapte
- 2 linguri margarina la temperatura camerei (am pus unt)
- 1/2 cana apa
- 4 linguri zahar
- esenta de rom (am pus 2 linguri de rom)
Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa, se amesteca bine. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt. Se coace 20 de minute la foc mediu spre mic.
Preparare crema: Budinca se amesteca cu cateva linguri de lapte si zaharul. Restul de lapte se pune la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga budinca, se tine putin pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se adauga untul si se mixeaza putin. Se da la frigider 1/2 ora.
Preparare sirop: Se pun ingredientele pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.
Blatul se insiropaza cu siropul obtinut si deasupra se pune budinca. Eu am decorat cu nuca de cocos si cu ciocolata rasa.Preparare crema: Budinca se amesteca cu cateva linguri de lapte si zaharul. Restul de lapte se pune la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga budinca, se tine putin pe foc si se amesteca bine pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se adauga untul si se mixeaza putin. Se da la frigider 1/2 ora.
Preparare sirop: Se pun ingredientele pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.
Edit iunie 2010: varianta cu budinca de vanilie si deasupra capsuni sau nuca de cocos verde
sursa:gustos.ro
ce bine arata...:X:X
RăspundețiȘtergereHmm ce bine arata, mi s-a facut pofta.Trebuie sa incerc si eu.
RăspundețiȘtergerefoarte buna!astazi am incercat-o.multumesc
RăspundețiȘtergere