Treceți la conținutul principal

Nuga



Eu sunt mare fan nuga; pana sa gasesc reteta aceasta cumparam mereu, dar acum imi fac singura si nu se compara cu cea cumparata. Reteta este preluata de la Livia.
Ingrediente:
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana miere (cel mai bine inlocuiti mierea cu zahar, caci la temperaturi mari aceasta devine toxica si isi pierde toate proprietatile)
  • 2 linguri apa
  • 1 albus
  • 1 foaie de napolitana
  • 1/2 cana nuci maruntite
  • 1/2 cana stafide
Zaharul, mierea si apa se pun la foc pana se topeste zaharul si apoi se fierb 10 minute. Albusul se bate spuma, peste el se adauga siropul fierbinte si se mixeaza repde. Se adauga nucile si stafidele si se amesteca. Foaia de napolitana se taie in doua, o foaie se aseaza in tava peste folie alimentara, se adauga compozitia de mai sus si apoi a doua foaie de napolitana.


Se impacheteaza in folie si se da la frigider pentru 2 ore, dupa care se taie cu un cutit bine ascutit.



Comentarii

  1. Mi-ai lasat gura apa ... felicitari fff bine arata!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. La mine pe blog te asteapta un premiu.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu mi-a iesit buna.din pacate.nu-mi iese nico prajitura parca.nici ceva usor.probabil nu am indemanare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te descuraja, nici mie nu mi-au iesit mereu de la inceput; mai incearca si sigur iti vei reusi.

      Ștergere
  4. Ramona, este periculos sa fierbi mierea timp de 10 minute! Devine toxica! De aceea este si maronie si nu alba nuga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ai dreptate. Atunci nu stiam, dar intre timp am aflat si eu, omul cat traieste invata. Nu am mai pregatit prajitura asta de 4 ani, acum gatesc foarte rar dulciuri cu foc, m-am axat pe cele raw.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.