Treceți la conținutul principal

Prajitura cu branza de vaci si capsune



Ingrediente pentru crusta:
  • 200 gr biscuiti populari
  • 45 gr nuca macinata
  • 110 gr unt
Ingrediente pentru crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 1 lingura amidon
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 4 linguri smantana
  • 125 gr zahar
Ingrediente decor:
  • 700 gr capsuni
  • 1 plic Tort- Gelee rosu
  • 2 linguri de zahar
  • 180 ml apa
Biscuitii maruntiti in robot se amesteca cu nuca macinata si cu untul topit. Aceasta compozitie se asaza intr-o tava cu diametru 26 cm tapetata cu hartie de copt.
Branza se freaca cu galbenusurile, amidonul, smantana, coaja si zeama de lamaie. Separat se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si se adauga apoi peste compozitia de branza omogenizand. Crema rezultata se toarna in tava si se niveleaza. Se coace 55 minute la 150 grade in cuptor preincalzit.
Dupa ce s-a racit se orneaza cu capsune. Se prepara gelatina amestecand continutul plicului cu 2 linguri de zahar si 180 ml apa. Se pune pe foc 1 minut amestecand cu telul si apoi se toarna peste capsune. Prajitura se tine la frigider 2 ore, dupa care se poate servi.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.