Treceți la conținutul principal

Tort cu ananas



Acest tort foarte bun l-am pregatit pentru intalnirea din 5 decembrie. Reteta ii apartine lui Ani Phyo.

Ingrediente pentru crusta:
  • 1 cana si jumatate caju
  • 1 pastaie de vanilie razuita (eu am pus esenta de vanilie)
  • 2 linguri miere
Se proceseaza caju si vanilia in robot, se adauga mierea si se mai mixeaza putin. Se presara jumatate din compozitia obtinuta intr-o tava cu peretii detasabili (diametrul tavii folosite de mine este 19 cm).

Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 cana si jumatate caju
  • 1/3 cana miere sau sirop de agave
  • 1/4 cana ulei de cocos
  • 2 cani si jumatate de ananas taiat cubulete
Intr-un blender se mixeaza caju, mierea si uleiul de cocos topit pe baie de abur sau pe calorifer. Intr-un bol se amesteca aceasta crema cu bucatile de ananas si apoi se intinde peste crusta. Deasupra se pune cealalta jumatate de crusta si se preseaza usor. Se congeleaza peste noapte sau pana ce tortul se intareste.

Comentarii