Treceți la conținutul principal

Prajitura cu glazura de visine



Blat:
  • 2 cani de nuca hidratata 4 ore
  • 10 curmale fara samburi
  • 3 linguri cacao cruda
  • un praf de sare
Am clatit bine nuca, am pus-o in robot impreuna cu restul ingredientelor si am mixat pana am obtinut o compozitie lipicioasa. Am luat inelul de la o tava cu diametrul 25 cm, l-am asezat pe un platou si apoi am presat compozitia obtinuta.

Crema:
  • 2 cani de caju hidratat 4 ore
  • zeama de la 1 lamaie
  • 3 linguri miere
  • putina apa
Toate le-am pus in blender si le-am transformat intr-o crema fina. Inainte de a pune crema peste blat am asezat pe margine cateva visine . Am pus platoul la frigider pana am pregatit glazura.

Glazura: 1 cana de visine congelate
Am lasat visinele sa se dezghete, am strecurat zeama care au lasat-o (si am baut-o) si le-am mixat in blender. Am pus-o deasupra prajiturii si gata.
Se tine cateva ore la frigider pentru a se taia usor.

Comentarii