Treceți la conținutul principal

De ce raw

M-am gandit sa scriu aceasta postare, deoarece multa lume ma intreaba de ce mananc asa si cei mai multi nu pot sa conceapa o astfel de alimentatie, am auzit de la cineva chiar ca ma voi imbolnavi daca voi continua asa. Sa va spun cum am aflat eu de raw. Prin aprilie 2010 am gasit blogul Ligiei Pop, nu stiu cum am ajuns la el dar ma bucur ca am facut-o. La scurt timp am dat de blogul lui Mimi Walter, unde am aflat de povestea Elenei Ibrian care m-a impresionat. Asadar am petrecut mult timp citind aceste bloguri si nu numai, am vazut filme documenatre si filmulete si am simtit ca vreau si eu sa incerc sa mananc asa. Fiindca aud des intrebarile "Ai vrut sa slabesti?'', ''Erai bolnava?'',vreau sa subliniez ca nu am vrut sa slabesc si nici nu aveam boli grave, desi eram o fire sensibila, bolnavicioasa cu probleme ale menstruatiei, caderi de calciu, raceam foarte des, fara energie, insomnii. Asadar prin iunie am pus in aplicare primele retete raw, guacamole si smothie verde care, curios, mi-au placut din prima. Mi-am cumparat doua carti "203 retete de hrana vie" Mihaela si Mihai Basoiu si "Retete vegane fara foc" Ligia Pop si am pregatit tot mai multe retete. Tot atunci mi-am propus sa nu mai mananc carne, o vreme nici nu am mai mancat dar fiind o mare pofticioasa mai gust destul de rar ciorba de burta; prefer sa fac asta decat sa ma abtin. Mi-am zis atunci '' la carne pot renunta, dar la lactate nu pot". Se pare ca m-am inselat, totul a venit de la sine, nu imi mai trebuie, nu mai poftesc, la fel si cu ouale. Le mai mananc doar indirect in cate o prajitura cand ies in oras. Mananc raw cam 80% si restul gatit dar vegan, cu micile exceptii mentionate anterior si va spun ca ma simt foarte bine.

Comentarii

  1. Draga Ramona,
    Foarte frumos ai povestit, m-a impresionat tare mult faptul ca am jucat si eu un mic rolisor, iti multumesc din suflet!
    Si in familia mea mi-au spus toti ca o sa ma imbolnavesc grav daca continui sa mananc asa, acum, dupa peste 4 ani de hrana vie, nu se mai incumeta sa spuna nimeni nimic, pt. ca efectele benefice ale acestui regim sunt vizibile cu ochiul liber si nu mai pot fi contestate deloc. Te imbratisez cu drag si-ti doresc multa sanatate si numai bine!
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc la fel Mimi.Important e cum ma simt eu, nu mai dau importanta la ce spun altii si nici nu incerc sa conving pe nimeni, e alegerea mea si atat.

    RăspundețiȘtergere
  3. E interesant ce spui. Ma gandesc de mai mult timp sa trec pe raw, macar 50-60 la suta pentru inceput. Vad ca esti din Brasov, asa ca spune-mi si mie te rog, cat de greu este sa faci rost de toate ingredientele in Brasov. Am gasit mai multe site-uri unde pot cumpara cateva ingrediente organice online, cum ar fi boabele de cacao raw, dar problema e ca trebuie sa comand in mai multe locuri, si mi se pare complicat sa fac asta tot timpul. In ceea ce priveste ce spun ceilalti, pentru mine e foarte greu, pentru ca si asa sunt batuta constant la cap sa beau alcool si mi se pun mereu pahare cu vin in fata, pe care trebuie sa le refuz politicos. Ce-o mai fi cand o sa refuz si multe mancaruri gatite...

    RăspundețiȘtergere
  4. Magda inteleg ca ti-e greu, dar tot ce conteaza e ce vrei tu, nu ce vor altii. Eu le mai zic celor care ma bat la cap ca e alegerea mea, ca eu ma simt bine asa si nu stau sa dau explicatii. Legat de ingrediente, eu de aici cumpar:

    -Paradisul verde
    -http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2011/01/maga-rawz.html
    -http://www.crudsisanatos.ro/shop/Magazin-RAW
    -http://www.agrofructprod.ro/cat2-p2-Alune-seminte-crude.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult pentru links si incurajari. Astazi a fost prima mea incercare, nu am decat mere si miere ecologica in casa totusi. Cumparaturile sunt o urgenta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am si eu o intrebare. Dupa aceast regim cu hrana vie, cum stai cu masa muculara si cu energia? Ai observat vreo schimbare?

    RăspundețiȘtergere
  7. Legat de masa musculara nu stiu ce sa-ti zic, nu am observat diferente, in schimb energia a crescut.

    RăspundețiȘtergere
  8. Intrebare : de ce retete cu ficatei, costita si pui si etc daca raw?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blogul e din aprilie 2009, pe atunci mancam traditioanal. Daca te uiti atent, vei observa ca din iunie 2010 (cand am descoperit hrana vie), nu am mai postat retete cu carne.
      Am pastrat blogul acesta desi nu prea am mai postat pe el, dar mi-am facut altul numai cu retete raw http://rawmona.blogspot.com/

      Ștergere
    2. Multumesc! Am incurcat blogurile, de fapt pe celalalt il cautam( trimitere de pe blogul Corinei Bacalu). Sa ai o zi frumoasa!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.