Treceți la conținutul principal

Supă cremă de ciuperci

  • 25 g unt
  • 2 cepe 
  • 2 căţei usturoi 
  • 1 kg ciuperci champignon
  • câteva frunze de cimbru
  • 1 lgţ sare
  • 1 lgţ piper măcinat
  • 1 l apă
  • 1 lgţ nucşoară măcinată
  • 500 g smântână pentru gătit
Am pus untul într-o oală mai mare şi am călit în el, ceapa şi usturoiul.  Am adăugat, ciupercile feliate, apa, sarea, piperul şi cimbrul. Am acoperit oala cu capac şi am lăsat-o pe foc până s-au fiert ingredientele. Am luat oala de pe foc, am mai stat puţin să se mai răcească, apoi am adăugat nucşoara şi am pasat bine supa cu blenderul vertical. Am adăugat smântâna şi am pus din nou oala pe foc cât să mai dea un clocot
În loc de crutoane eu am folosit ciuperci pleurotus prăjite adăugate în supă în momentul servirii. Este delicioasă.

Comentarii