Treceți la conținutul principal

Păstăi la cuptor



Am primit de la una din prietenele mele cam 1 kg de fasole verde din grădina ei. M-am tot gândit ce să fac cu ea, voiam o reţetă uşoară şi gustoasă. Aveam roşii luate din piaţă, usturoi care nu-mi lipseşte din bucătărie şi mi-a venit ideea să le combin, rezultatul a fost pe masură, un preparat delicios şi sănătos.
  • 500 gr fasole păstăi
  • 2 roşii mărişoare
  • 3 căţei de usturoi
  •  sare
Fasolea se spală bine, se aruncă capetele şi se rupe fiecare păstaie în două-trei bucăţi. Se pune pe foc o oală cu apă şi sare şi când începe să clocotească se adaugă păstăile. Se fierb 12-15 minute după care se pun într-o strecurătoare sub jet de apă rece şi se scurg bine. Roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul pisat şi fasolea se pun într-o tavă de yena la cuptor la 200 grade Celsius pentru 40  minute.

Comentarii

  1. Cred ca sunt foarte bune, astept sa nu mai fie canicula si le incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.