Treceți la conținutul principal

Ciulama de pipote şi inimi

  • 500 g inimi şi pipote
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 bucată mică de ţelină
  • 50 g unt
  • 2 lg ulei
  • 1 lg amidon alimentar/făină
  • 1 polonic din zeama în care au fiert organele
  • 100 ml smântână pentru gătit 
  • sare
  • piper alb

Pipotele şi inimile se spală, se taie felii, se pun la fiert într-o oală cu apă, sare, ceapa, morcovul şi ţelina.
Într-o tigaie mai mare se adaugă untul şi uleiul, apoi amidonul sau făina, se căleşte puţin, se stinge cu zeama în care au fiert pipotele şi inimile, se adaugă organele fierte, smântâna, sare şi piper, se mai lasă puţin pe foc, timp în care se amestecă.
Zeama şi legumele nu se aruncă, eu le-am pus în blender şi le-am transformat în supă cremă.

Comentarii