Treceți la conținutul principal

provocare - genoflexiuni timp de 30 de zile



''Do you squat?'' este provocarea celor de la S.W.B. Bar Maniacs, un grup de oameni care se antrenează în aer liber sub Tâmpa. Am găsit poza de mai jos pe pagina lor de facebook anul trecut. Eu chiar îmi propusesem că  mă apuc serios de mişcare şi mă şi ţin, căci am mai încercat eu de multe ori dar după două săptămâni trăgeam chiulul 2 luni şi tot aşa. 
Provocarea cu genoflexiunile a venit la momentul potrivit. Am acceptat-o şi de a doua zi, pe 1 august 2014 m-am apucat de treabă. Primele zile am făcut jumătate dimineaţa înainte să plec la muncă şi jumătate când ajungeam acasă, în serii de câte 20 cu 1-2 minute pauză. După circa 10 zile, am început să mă simt mai puternică şi puteam să le fac pe toate dimineaţa. Greul a început când am ajuns la 200, am făcut febră musculară dar nu m-am lăsat, nici vacanţa nu a fost o scuză să renunţ. Am trecut la serii de 30 şi am făcut 300 cam într-o oră. Chiar dacă au fost numai 30 de zile, efectele s-au văzut, eram mai tonifiată, corpul meu arăta altfel. 
 Toată viaţa am fost mai sensibilă şi bolnăvicioasă. Pe motivul acesta am chiulit la orele de sport cât am putut de mult, atât în şcoala generală cât şi la liceu. Am făcut o maaare prostie, pentru că mişcarea m-ar fi ajutat enorm. Cand am descoperit alimentaţia raw, lucrurile au început să se schimbe, sănătatea mea se îmbunătăţea  pe zi ce trecea şi în câteva luni am scăpat de multe probleme. Am început să merg mult pe jos, să dansez, să merg cu bicicleta. Am tot studiat şi studiez în continuare despre un stil de viaţă sănătos, învăţ, testez, evoluez. Pentru a fi sănătos nu e suficient să te hrăneşti sănătos, hrana e doar o mică componentă. Deşi eu am descoperit cam târziu, sportul e foarte important şi le spun mereu părinţilor să-i înveţe pe copiii lor acest lucru de mici.

Comentarii

  1. tre' sa-mi fac un curaj sa incerc asta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu inca,dar in 2017 am facut peste 1000 km pe bicicleta,ma simt mai bine pedaland :)
      si tot am in cap "plank challenge",am inceput dar n-am dus-o la capat

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.