Treceți la conținutul principal

Ce ne face fericiți? Concluziile celui mai lung studiu despre o viață bună.


Toată lumea vrea să fie fericită, dar ce ne face cu adevărat fericiți? Eu mi-am pus des această întrebare în ultimii 5 ani. Mulți nu știu răspunsul, alții sunt foarte convinși că vor fi fericiți dacă devin foarte bogați sau celebri, dacă își cumpără o mașină foarte scumpă sau o casă mare, dacă vor ocupa o anumită funcție  în firma la care lucrează, dacă se vor căsători cu un partener bogat, dacă vor avea multi copii, etc.

Robert Waldingfield este psihanalist și psihiatru la Harvard, al patrulea director al studiului "Harvard Study of Adult Development". În discursul său de la Ted Talk Boston, prezintă rezultatele unui studiu de 75 de ani despre fericire.
Concluziile studiului sunt că relațiile bune îi fac pe oameni mai fericiți, mai sănătoși și mai longevivi. Poate ați observat și voi că cei mai mulți oameni care suferă de depresie sunt cam singuri, copii și adolescenți ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, tineri care nu au prieteni și nu prea ies din casă, persoane care ies la pensie și nu știu cu ce să-și ocupe timpul.
Se pare că eu am intuit asta înainte să aflu despre acest studiu căci unul din obiectivele pe 2016 este să socializez cât mai mult. Am observat că mă simt mai bine când sunt în jurul oamenilor, când ies și povestesc cu oameni faini, când merg la diverse evenimente, când ies să dansez, când cunosc și vorbesc cu persoane noi.

Vă invit să urmăriți tot discursul aici:
https://www.ted.com/talks/robert_waldinger_what_makes_a_good_life_lessons_from_the_longest_study_on_happiness?language=en#t-411219

Mai multe detalii despre studiu sunt aici:
http://adultdevelopment.wix.com/harvardstudy#!our-participants/c1zeh

Mai multe informații  despre Robert waldinger găsiți pe site-ul lui:
 http://robertwaldinger.com/about/

Comentarii

  1. "foarte convinși că vor fii fericiți" cred ca se scrie vor fi, cu un singur i, in rest subscriu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, am greșit. Mulțumesc pentru atenționare, am corectat :).

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.