Treceți la conținutul principal

Chipsuri de legume




Din fericire, nu am fost niciodată atrasă de chipsurile din comerț, nu mi-a plăcut nici gustul, nici faptul că sunt uleioase și mă murdăresc pe mâini, plus că nici nu mă simt prea bine după ce mănânc prajeli.
Varianta mea de chipsuri e potrivită atât pentru copii cât și pentru adulți, pentru cei care mănâncă sănătos sau au probleme de sănătate, pentru cei care vor o gustare sănătoasă la birou sau ceva de ronțăit în timpul unui film.
Din ce legume am făcut eu până acum:
  • Cartofi
  • Cartofi dulci
  • Morcovi
  • Sfeclă roșie
  • Dovlecei
Am curățat și spălat legumele, le-am tăiat felii subțiri și le-am presărat cu sare; pe unele am pus și pudră de chili. Într-o tavă mare am pus hârtie de copt și peste ea am așezat cu grijă feliuțele de legume,  într-un singur strat. Am pus tava la cuptor la 170 grade Celsius. Chipsurile au fost gata în circa 30 de minute.
Note:
  1. Pentru tăierea  legumelor am folosit o ustensila specială de feliat. Se poate folosi mandolina de curățat legume. În lipsa lor, folosiți un cuțit bine ascuțit.
  2. Fiți cu ochii pe cuptor, dovlecelul se face  mai repede, morcovul are nevoie de mai  mult timp. Timpul dat de mine este estimativ, depinde și ce cuptor aveți și cât de groase sunt feliile de legumele.
  3. Cel mai mult mi-au plăcut cartofii, atât cei obișnuiți cât și cei dulci. Cel mai puțin gustoși au fost dovleceii, nu cred că o să mai fac chipsuri din ei.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Mă interesează părerea ta.