miercuri, 7 octombrie 2009

Ciuperci pleurotus prajite



  • 500 gr ciuperci Pleurotus
  • 5 catei de usturoi
  • 70 gr unt
  • sare
  • piper macinat
Am spalat ciupercile si le-am lasat sa se usuce pe un prosop ( pe cele mari le-am taiat bucati). Am curatat usturoiul si l-am pisat. Intr-o tigaie mare de teflon am incins untul, am adaugat ciupercile si le-am prajit cca. 12 minute mestecand periodic. Am adaugat apoi si usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si am mai lasat pe foc 3 minute.

7 comentarii:

  1. Una din preferatele mele, este o reteta simpla cu un rezultat spectaculos. Dupa ce am mancat asta stau cu ochii pe oferte la Pleurotus.

    RăspundeţiȘtergere
  2. ce interesanta si cat de simpla......m-ai dat gata.....merg sa caut pleurotus :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu le produc ,am ciupercaria in gradina si mananc zilnic,dar romanii nu mananca ciuperci,prefera la pret mare porc,colesterol,boli,le mai trebuie 50 de ani sa manance sanatos...Paul

      Ștergere
  3. eu pregatesc destul de des aceasta reteta ,este delicioasa .

    RăspundeţiȘtergere
  4. stau un sectorul 4...am gasit aceste ciuperci la gradina de sud...magazinul de flori al ADPP...langa oraselul copiilor...o caserola de 500gr. 5 lei...eu am facut ciorba de burta cu ele si i-am dat gata pe prietenii mei..nu au stiut ce mananca...sunt delicioase

    RăspundeţiȘtergere
  5. Eu fac periodic chiftele din pleurotus si toata familia le gaseste delicioase

    RăspundeţiȘtergere
  6. Foarte buna reteta ...au iesit foarte gustoase !!!

    RăspundeţiȘtergere