Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din martie, 2010

Chiftele de linte

Ingrediente:
500 gr linte (verde am folosit eu)2 catei de usturoi1 foaie de dafin2 linguri sos de soia5 linguri pesmet1 lingura menta uscata1 lingura curry1/2 lingura saresusanulei de masline

Am spalat bine lintea si am pus-o la fiert in apa cu o foaie de dafin. Dupa ce a fiert, am scurs-o bine si am aruncat foaia de dafin. Am taiat marunt usturoiul si l-am adaugat peste lintea fiarta si am pasat totul cu blenderul de mana. Am adaugat apoi sarea, sosul de soia, pesmetul, menta si curry. Am amestecat bine si din compozitia rezultata am format chiftele pe care le-am dat prin susan.



Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, le-am stropit cu ulei de masline si le-am bagat la cuptor pentru 18 min la 200grade.

Supa crema din frunze de ridiche

Aceasta reteta interesanta am preluat-o de pe blogul Laurei Adamache. Noi mancam foarte multe legume, mai ales in sezon cand gasesti de toate. Cum zilele astea am cumparat ridichi am zis sa incerc si eu reteta. Iata ce a iesit:

Ingrediente:
frunzele de la 2 legaturi de ridichi1 ceapa2 cartofisare Frunzele de ridiche se spala bine, cartofii se curata si se taie cuburi, iar ceapa se taie marunt. Se pun toate la fiert in 1,5 l apa. Dupa ce sunt fierte bine, se scurge lichidul intr-un vas, iar legumele se mixeaza bine (eu am folosit blenderul de mana). Se adauga din lichidul pus deoparte in functie de cat de groasa vreti sa fie supa, daca vreti sa fie mai subtire adaugati tot lichidul. Se adauga sare dupa gust.
Cu cateva secunde inainte de a opri focul puteti adauga un cubulet de unt. Se mai poate manca cu smantana, iar daca tineti post o mancati simpla.

Tarta cu spanac si rucola

Reteta este preluata de pe blogul Isabelei si va spun ca e foarte buna. Mie imi place foarte mult spanacul si pana acum nu prea am gasit reteta care sa imi placa foarte tare, dar aceasta este delicioasa.
Ingrediente:
300 gr spanac100 gr rucola6 oua50 gr branza1 ceapasarepiperulei de masline Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Rucola si spanacul se taie mai mare si se adauga peste ceapa. Se lasa pe foc pana se evapora tot lichidul. Ouale se bat cu sare si piper si se adauga peste ele branza data pe razatoare. Atentie, daca branza e sarata nu mai adaugati sare in oua (eu am patit-o si a iesit un pic cam sarata). Se adauga verdeturile peste oua si se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (26 cm diametru) si se coace 40 de minute la 180 grade in cuptor preincalzit. Dupa ce s-a racit se taie felii.




Mini-pizza

De cand am gasit reteta aceasta pe blogul Amaliei, o prepar foarte des.
Ingrediente aluat:
500 gr faina alba40 gr gris (eu am pus o data si era foarte greu de lucrat aluatul)2 linguri ulei de masline10 gr drojdie uscata300 ml apa calduta1 lingurita zahar1 si 1/2 lingurita sareIngrediente toping (ce prefera fiecare, va scriu ce am folosit eu):
sos de rosiioregano uscat
porumbmasline feliateardei gras taiat fasii
cascaval rasIngredienet pentru uns:
1 ou1 lingura apa Se pun ingredientele pentru aluat intr-un vas si se framanta 5 minute. Se lasa 1 ora la dospit intr-un loc caldut. Se preaincalzeste cuptorul la 230 grade. Se intinde aluatul pe planseta infainata (40x40), se unge cu sos de rosii, se presara oregano si se adauga restul ingredientelor.
Se ruleaza strans si cu un cutit bine ascutit se taie rondele. Se aseaza in tava unsa si se ung cu oul batut cu o lingura de apa. Se coc 15 minute.



Edit 5 aprilie 2010 : aceeasi reteta, alta prezentare

















sursa : Amalia

Bomboane Moldova

Reteta am gasit-o pe retete.phg.ro. Sunt niste bomboane usor de facut si foarte bune. Avem nevoie de:
2 pahare de lapte1 pahar de zahar2 linguri cacao100 gr unt300 gr biscuitinuca de cocos Paharul folosit de mine are 250 ml. Se pune la fiert laptele amestecat cu zaharul si cacaoa, la foc mic. Se lasa putin sa se raceasca si se adauga untul, se amesteca pana se topeste. Se adauga si biscuitii sfaramati (eu i-am maruntit in robot) si se amesteca bine.


Se lasa sa se racesca si se formeaza bilute cat o nuca care se dau prin nuca de cocos.



Se tin cateva ore la frigider inainte de servire.

Salată de paste cu porumb

Ingrediente:
200 g paste  200 g porumb din conservă1 roşie1/2 castravete1 ardei1/2 legătură pătrunjel1/2 legatură mărarsarepiperulei de măslineoţet Pastele se pun la fiert în apă şi puţină sare conform indicaţiilor de pe ambalaj. Apoi se scurg şi se trec printr-un jet de apă rece. Se scurge porumbul din conservă, ardeiul se taie fideluţă, roşia cuburi, iar castravetele rondele subţiri. Se amestecă pastele cu porumbul, legumele tăiate, verdeaţa tocată mărunt şi se condimentează după gust.
În fotografie este salata care a rezultat în urma folosirii a jumătate din cantitatea de ingredinte.

Diplomat

3 galbenusuri3 linguri zahar100 ml lapte1/2 pliculet gelatina100 ml apa250 ml frisca lichida1 plic intaritor pentru frisca4 portocalecaise deshidratate Gelatina se pune la inmuiat intr-o oala cu 100 ml apa rece. Se pune apoi oala pe foc foarte mic sa se dizolve gelatina. Galbenusurile, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara pe foc mic pana se dizolva zaharul si crema se ingroasa. Peste crema se adauga gelatina dizolvata si se lasa sa se racesca. Intre timp se bate frisca impreuna cu intaritorul si apoi se amesteca cu crema. In aceasta compozitie am adaugat caise si portocale taiete cubulete.


Intr-o tava de chec am asezat folie alimentara si am tapetat peretii cu felii de portocala. Am turnat compozitia cu frisca in tava, am acoperit cu folie si am pus tava la frigider pentru 3 ore.


Apoi am indepartat folia de deasupra, am rasturnat tava pe un platou si am taiat felii.