Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie, 2009

Pui cu ghimbir

4 piepti de pui fara piele si fara oase1/3 cana faina1 lingura ulei de masline1/2 cana suc ananas neindulcit2 linguri miere2 linguri sos de soia1 lingurita ghimbir tocat2 lingurite usturoi tocat Am spalat carnea, am crestat-o si am trecut-o prin faina.
Intr-o tigaie mai mare am incins uleiul si am prajit bucatile de pui pe ambele parti pana s-au rumenit usor.
Intre timp am amestecat sucul de ananas cu mierea, sosul de soia, ghimbirul si usturoiul. Am turnat acest amestec in tigaie si am amestecat periodic.



Se lasa pe foc pana se ingroasa sosul si carnea daca este intepata cu furculita lasa un suc incolor. Daca sosul este prea gros se adauga apa sau supa de pui.
sursa: www.condimenteweb.ro

Inimioare cu miere

Cu aceasta reteta particip la concursul Reteta mea cu miere de pe blogul lui Teo. E primul concurs la care particip, asa ca urati-mi bafta.
Ingrediente pentru biscuiti:
200 gr miere150 gr unt550 gr faina1 galbenus de ou1 lingura rom1 lingurita scortisoara macinata1/2 lingurita coaja de lamaie1 varf de lingurita sareMai e nevoie de 50 gr ciocolata si gem de macese.



Am cantarit mierea in vasul in care am pregatit aluatul. Am topit untul si dupa ce s-a racit l-am amestecat cu mierea. Am adaugat galbenusul, scortisoara, coaja de lamaie, sarea si romul. Am amestecat bine si apoi am pus faina cernuta. Am framantat bine aluatul, l-am intins pe masa presarata cu faina si am taiat inimioare cu ajutorul unei forme de prajituri.




Am uns tava, am tapetat-o cu hartie de copt si in ea am asezat inimioarele. Au iesit in jur de 60 de inimioare.



Le-am copt cate 7 minute pe fiecare parte, la foc mediu spre mic. Le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca. Cand le-am scos din cuptor mi s-au paru…

Supa de ciuperci

Ingrediente:
400 gr ciuperci2 morcovi1 radacina mica de telina1 ceapa2 cartofi mici1/4 cana orez2 linguri bulion2 l apasare1 varf de lingurita cu nucsoara macinatapatrunjel verde Am spalat bine ciupercile si le-am taiat felii.
Am curatat telina de coaja, am spalat-o si am taiat-o cuburi; la fel am procedat si cu morcovii si cartofii.
Ceapa curatata si spalata am taiat-o marunt.
Am pus apa la fiert si cand a inceput sa clocoteasca am adaugat telina si morcovii. Dupa 10 minute de fierbere am adaugat ceapa, cartofii, ciupercile, bulionul si orezul spalat. Dupa ce au fiert toate ingredientele am pus putina sare, nucsoara si patrunjel tocat marunt.

Prajitura cu nuci

Ingredinte:
1 farfurie adanca cu miez de nuca6 oua1 pachet unt200 gr zahar tos200 gr zahar pudra100 gr faina4 linguri cacao100 gr ciocolata Se freaca untul cu zaharul tos pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga albusurile batute spuma, nucile sfaramate, faina si cacaoa. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt (26 cm diametru). Se coace la foc potrivit .


Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul pudra. Dupa ce prajitura a prins crusta (25 min), se scoate din cuptor, se adauga galbenusurile si se mai coace aproximativ 10 minute. Se lasa sa se raceasca si se rade ciocolata deasupra, apoi se taie felii.


Reteta este din revista Bucataria pentru toti.

Delicatesă asiatică

Reţeta aceasta am preluat-o din revista Libertatea pentru femei, cu unele modificări.
Ingrediente :
6 ouă4 linguri făină2 linguri mălai3 linguriţe ulei de măsline1 legatură mărar1 praf de sare4 morcovi500 gr brânză dulce de vacă

Se curăţă morcovii, se spală şi se rad pe răzătoarea mică. Se scurg de suc şi se lasă la rece acoperiţi cu o folie alimentară să nu oxideze. Eu am facut din ei o salată.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol se bat spumă albuşurile. Se adaugă 2 gălbenuşuri, zeama lăsată de morcovi , uleiul de măsline, mărarul tocat fin, făina şi mălaiul şi se amestecă.
Se tapeteaza o tavă cu hârtie de copt (26 cm diametru am folosit eu), se toarnă compoziţia, se întinde uniform şi se bagă în cuptorul călduţ timp de 18 minute.
Se lasă să se răcească şi se taie în două pe orizontală. Între blaturi se întinde brânza, apoi se taie bucăţi.

Gogonele murate

20 kg gogonele3 bucati de telina (radacina cu frunze cu tot)1 bucata mare hrean (cca. 250 gr)1 varza rosie20 l apa40 linguri de sare grunjoasa1 l otet Am spalat bine gogonelele. Am curatat hreanul si telina de coaja, le-am spalat si le-am taiat (bucati mari, telina si fasii mici, hreanul). Varza am curatat-o de frunzele uscate, am spalat-o si am taiat-o felii mari.



Varza rosie o sa dea o culoare frumosa gogonelelor. Intr-un bidon mare de plastic, am asezat un rand de gogonele, bucati de hrean, telina si varza, iar un rand de gogonele, hrean, telina, varza si tot asa pana s-a umplut bidonul.
Deasupra am pus niste scandurele inguste ca sa nu se ridice gogonelele.
Am fiert apa amestecata cu sare si otet si am turnat peste gogonele. Am inchis bidonul cu capac si l-am depozitat in beci.

Salată de morcovi

Ingrediente:
4 morcovi de mărime medie300 gr iaurt3-4 linguri nucă măcinată Am curăţat morcovii de coajă, i-am spălat şi i-am dat pe răzătoarea mică. I-am amestecat cu iaurtul şi nuca măcinată şi am pus salata rezultată într-un bol. Îmi place că se face foarte repede, e gustoasă şi sănătoasă.

Pui marocan

Reteta este preluata de la amainbucatarie.blogspot.com.

Ingrediente:
1,5 kg carne de pui (eu am pus aripioare si piept dezosat)7 morcovi2 cepe1/2 cana stafide1/2 cana caise uscate1 cana supa de pui1/4 cana pasta de tomate2 linguri faina2 linguri zeama de lamaie1 lingurita ghimbir1 lingurita scortisoara2 catei de usturoiulei(cam 3 linguri) Se curata morcovii, se spala si se taie rondele. Ceapa se curata si ea, se spala si se taie marunt. Se pune uleiul intr-o oala de teflon si se caleste ceapa si morcovii. Se adauga apoi si carnea de pui, se amesteca si se mai lasa putin pe foc. Intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se adauga in oala (ghimbirul se da pe razatoarea mica, usturoiul se taie marunt). Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba mestecand periodic.




File de cod cu cimbru si coriandru

E o reteta foarte simpla si foarte gustoasa. Corinadrul prajit ii da o aroma deosebita.
Avem nevoie de:
2 bucati file de cod1 lingurita seminte coriandru macinate1 lingurita cimbru uscatsarepiperunt

Am taiat pestele bucati si am presarat peste el condimentele. Am uns o tigaie de teflon cu putin unt si am pus-o pe foc. Cand s-a incis tigaia, am adaugat pestele si l-am prajit pe ambele parti.

Eu l-am mancat cu piure de cartofi



Scoarta de nuca

Ingrediente pentru o tava de 26/34 cm:
6 oua2 cani zahar2 cani miez de nuca taiat1 si 1/2 cana faina Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina cernuta, nuca taiata lamele fine pe lung, albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pentru 15 minute. Se taie in romburi si se mananca :D.
Pe cat e de simpla pe atat e de buna.




Chiftelute cu sos de marar

Ingrediente pentru chiftele:
700 gr piept de pui dezosat1 cartof5 catei de usturoi1 felie de paine muiata in lapte2 ouasarepiperfainaulei pentru prajitIngrediente pentru sosul de marar:
3 pahare smantana3 linguri faina1 1/2 pahar lapte1 legatura mare de marar Am spalat pieptul de pui si l-am taiat fasii. Am curatat de coaja cartoful si usturoiul. Painea am inmuiat-o in lapte. Am dat prin masina de tocat carne cartoful, usturoiul si carnea. Intr-un bol am amestecat carnea, cartoful, usturoiul, painea muiata, ouale, sare si piper dupa gust. Din acest amestec am format chiftele pe carea le-am trecut prin faina si le-am aplatizat putin cu mana. Am pus uleiul la incins in tigaie si am prajit chiftelele pe ambele parti la foc mic. Am pus faina intr-un tuci, am adaugat incet laptele amestecand mereu sa nu faca cocoloase. Am adaugat smantana si mararaul tocat marunt. Am pus tuciul pe foc si am lasat sa fiarba putin mestecand sa nu se prinda.



Am turnat sosul si chiftelele intr-o tava de yena si …

Ciuperci murate

Mie imi plac foarte mult ciupercile murate, dar cui nu-i plac. Anul asta m-am gandit sa pregatesc si eu, dar cum e prima dat cand fac, am zis sa incerc o cantitate mica, de test. Daca o sa tina peste iarna si o sa-mi placa, o sa fac in cantitati mari. O sa va anunt cum o sa fie dupa degustare. Daca stiti alte retete va rog, scrieti-mi.
Am folosit:
1, 1 kg ciuperci Champignon ( am cautat Pleurotus dar nu am gasit)250 ml otet400 ml apa1 lingura sare pentru muraturi5 catei de usturoi6 boabe de piper2 foi de dafin Am spalat ciupercile, le-am curatat de codite si le-am fiert 10 minute in apa cu putina sare. Le-am lasat apoi sa se scurga si le-am asezat in borcane. Printre ciuperci am pus usturoi taiat rondele. Am pus intr-o oala otetul, apa, sarea, piperul si foile de dafin si le-am fiert cateva minute. Am turnat amestecul fierbinte in borcane. Am lasat se sa raceasca si apoi am pus capacele.

30.11.2009
Am desfacut un borcan cu ciuperci. Sunt un picut cam acre (data viitoare o sa pun mai …

Spaghete cu nuca

Mi-am adus azi aminte de reteta asta pe care o facea mamica. Asa ca am mers sa cumpar spaghete si am pregatit-o si eu ca mi-era tare pofta.200 gr spaghette1/2 cana zahar1 1/2 cana nuca macinata

Am fiert spaghetele in apa cu putina sare conform indicatiilor de pe ambalaj ( 5 minute in cazul asta). Dupa ce s-au fiert le-am trecut cateva secunde sub jet de apa rece si le-am lasat intr-o strecuratoare sa se scurga de apa. Apoi le-am amestecat cu zaharul si nuca.

Varza calita

1 varza mare (2 kg)2 cepe2 ardei grasi2 morcovi2 rosii2 linguri pasta de tomate250 ml ulei3 foi de dafin6-7 boabe de piper750 ml apa1 legatura marar Am curatat varza de frunzele ofilite, am spalat-o si am taiat-o fideluta. Am pus-o intr-un castron mare si am frecat-o cu sare. Am taiat marunt ceapa si ardeii. Morcovii i-am dat pe razatoarea mare. Am pus uleiul intr-o oala de inox cu fundul dublu, cand s-a incins am adaugat ceapa, morcovii, ardeii si le-am calit putin. Am pus apoi varza, apa, foile de dafin si piperul. Dupa 10 minute de fierbere am adaugat pasta de tomate si rosiile curatate de pielita taiate marunt. Am mai lasat sa fiarba aproximativ o ora si jumatate, timp in care am amestecat periodic in oala. La sfarsit am adaugat mararul taiat marunt. Se potriveste de minune cu mamaliguta si ardei iute.

Ciuperci pleurotus prajite

500 gr ciuperci Pleurotus5 catei de usturoi70 gr untsarepiper macinat Am spalat ciupercile si le-am lasat sa se usuce pe un prosop ( pe cele mari le-am taiat bucati). Am curatat usturoiul si l-am pisat. Intr-o tigaie mare de teflon am incins untul, am adaugat ciupercile si le-am prajit cca. 12 minute mestecand periodic. Am adaugat apoi si usturoiul pisat, sare si piper dupa gust si am mai lasat pe foc 3 minute.

Rosii la cuptor cu orez si branza de vaci

Reteta este din revista Practic in bucatarie.
Ingrediente:
1 kg rosii100 gr orez300 gr branza de vaci2 linguri oregano4 linguri ulei de masline4 cepe verzi10 masline Se fierbe orezul, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Rosiile spalate se taie felii si se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau ulei (eu am folosit 2 tavi mici). Se baga la cuptor pentru 15 minute. Se amesteca orezul fiert, branza data pe razatoare si oregano si se formeaza chiftelute rotunde care se pun peste rosii.
Se adauga maslinele fara samburi taiate in doua si ceapa taiata inele ( eu nu am pus). Se presara ulei de masline si se mai da tava la cuptor inca 10 minute.

Tort cu crema de lapte

Astazi este ziua mea, ocazie cu care am pregatit acest tort. Reteta este de pe blogul lui LeoFlori.

Se coc 3 blaturi. Ingredientele pentru un blat sunt urmatoarele:
2 oua2 lg zahar2 lg faina1/2 lingurita praf de copt1 si 1/2 lingura cacao2 linguri apa calda Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm, asa ca am dublat cantitatile pentru blat(4 oua, 4 lg zahar, ...etc). Se mixeaza ouale cu zaharul.se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se adauga treptat peste oua. Tot treptat se adauga si apa calda. Se unge tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia pentru blat si se baga tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute.Ingredientele pentru crema de lapte:1 l lapte100 gr amidon100 gr ciocolata alba250 gr margarina la temperatura camerei ( eu am pus unt)150 gr zahar pudra4 linguri de zahar Se amesteca 150 ml lapte cu cele 4 lg de zahar si cu amidonul. Restul de lapte se toarna intr-o cratita impreuna cu ciocolata rupta bucati si se incalzeste la fo…

Milkshake de banane

3 banane500 ml lapte2 linguriţe miere (optional) Am curăţat bananele de coajă şi le-am tăiat felii subţiri. Am pus toate ingredientele într-un vas înalt şi le-am amestecat cu blenderul de mână. Simplu şi bun.


Cartofi cu ciuperci la cuptor

Reteta este a Sidoniei de pe pe forumul reteteculinare.ro, insa eu am modificat-o putin.
Ingrediente:
5-6 cartofi (eu am pus 3)1 cutie de 400 gr ciuperci felii 2 legaturi ceapa verde (am pus o ceapa mica uscata)vegeta (am pus sare)piperulei de maslinemarar verde (nu am avut)

Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat rondele subtiri. Ceapa am taiat-o solzisori (daca folositi ceapa, verde trebuie taiata oblic). Intr-un vas de yena uns cu ulei am asezat un rand de cartofi, un rand de ciuperci, un rand de ceapa. Am presarat sare si piper, am asezat inca un rand de cartofi, ciuperci, ceapa si deasupra am adaugat un rand de cartofi. Am pus ulei de masline deasupra si am dat vasul la cuptor pentru 35 de minute pana ce cartofii au capatat o culoare aurie.
Mararul se pune peste stratul de ceapa.

Ouă umplute cu pate

6 ouă mari400 gr pate de care doriţi ( eu am folosit pate vegetal cu ardei)4 linguri muştar
Am fiert ouăle în apă cu puţină sare timp de 10 minute, după care le-am trecut sub jet de apă rece. Le-am curăţat de coajă, le-am tăiat în două pe lungime şi le-am scos gălbenuşul. Am amestecat gălbenuşurile, muştarul şi pateul în blender. Cu amestecul rezultat am umplut ouăle folosind o seringă.